У середу, 24 жовтня, синоптики повідомили про те, що в українських Карпатах випала значна кількість снігу.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на місцеве видання.

За повідомленням синоптиків, сильно замело найбільш високогірний гірськолижний курорт Українських Карпат - Драгобрат.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Видання зазначає, що снігу на курорті випало чимало і станом на 8:50 він продовжує падати. Сніг випав також і на іншому гірськолижному курорті, який розташований по той бік Карпат, - Буковелі.

сніг у Карпатах

Крім того, Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост у своєму Facebook поінформував, що на горі Піп Іван падає дрібний сніг.

"Станом на 10:20 на г. Піп Іван Чорногірський температура навколишнього середовища -3, вітер північно-західний 10 м/с, поривчастий, хмарно, обмежена видимість, дрібний сніг", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, після нещодавнього подарунка у вигляді потепління стихія знову набирає обертів: у середу і четвер, 24-25 жовтня, погода в Україні дуже різко погіршиться, в країні оголосили штормове попередження.

штормове попередження в Україні

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Українського гідрометцентру.

Так, дощ з мокрим снігом дуже ймовірний у західній, північній та центральній частині України. Також синоптики попереджають, що вітер різко посилиться: його швидкість зросте до 15-20 метро на секунду, а 24 числа місцями до 25-30 метрів.

На території Карпат і Прикарпаття метеорологи очікують хуртовини, мокрий сніг і можливо утвориться сніговий покрив (особливо сильний снігопад очікується на високогір'ї вночі 24 жовтня).

Штормове попередження в Україні


Як писав раніше Знай.ua, суттєве похолодання, яке прийшло на зміну теплим осіннім дням, все ж ще не є остаточним, і бабине літо ще усміхнеться українцям.

Бабине літо

Так, за даними порталу Gismeteo, не зважаючи навіть на заморозки і перший сніг, які прогнозують синоптики на цьому тижні, в Україну ще повернеться тепло.

бабине літо

Зокрема кияни відчують лагідний дотик бабиного літа через тиждень – з 29 жовтня. Перші дні листопада також прогнозуються теплими і без опадів. Температура повітря в ці дні підніметься до +19 градусів.


Також Знай.ua писав про те, що улюблений курорт українців окупували членистоногі тварюки.