Міжнародний день кухарів

Це міжнародне свято заснували в 2004 році, ініціатором виступила Всесвітня асоціація кулінарних співтовариств. У ній 8 мільйонів представників професії кухаря, які проживають в різних країнах. Так що не варто дивуватися, що у кухарів є своє свято. Масштабний характер свято отримало в більше, ніж 70 країнах. Організовують святкові заходи не тільки самі кулінари, але і представники влади, туристичні компанії, власники громадського харчування. Серед кухарів влаштовуються конкурси, влаштовують експерименти з різними стравами і проводять дегустації.

Міжнародний день авіадиспетчера

Це свято професійне для всіх авіадиспетчерів, а також тих працівників, які зайняті управлінням повітряного руху. Дата щороку одна і та ж. У 1961 році в цей день в Амстердамі створили Міжнародну федерацію асоціацій авіаційних диспетчерів. Подія стала такою значущою для повітряного транспорту, що навіть заснували свято в цей день. Так що сучасні диспетчери ще раз можуть підкреслити значимість професії, показати громадськості на скільки вони корисні, показати свої досягнення і вирішити, які будуть цілі і плани на майбутнє.

Всесвітній день боротьби з остеопорозом

ВОЗ встановили цю дату в 1997 році, щоб підвищити глобальну обізнаність суспільства і засоби профілактики, діагностики та лікування метаболічних захворювань кісток і остеопорозу зокрема. Тому сьогодні проводять багато просвітницьких та спортивних заходів, семінарів та конгресів, на яких навчають професіоналів області і звичайних громадян. Люди з різних країн обмінюються своїм досвідом в профілактиці і лікуванні остеопорозу. А тема дня щороку різна.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

Цей день ввели Указом Президента України від 17 січня 2005 року. У плані частоти захворювання, Україна знаходиться на рівні з усім іншим світом. Частота захворювань зростає на 1-2% за рік, а серед окнопатологій у жінок одним з найбільш частих зустрічається саме рак грудей. В Україні кожні 30 хвилин виявляють новий випадок захворювання. Цьому дню присвячені багато заходів, а також безкоштовні профілактичні огляди, щоб виявляти хворобу хоча б на ранніх стадіях.

Православні свята:

  • Mучеників Сергія і Вакха.
  • Знайдення мощей преподобного Мартініана Білозерського.
  • Псково-Печерської ікони Божої Матері.
  • Священномученика Миколая Казанського, пресвітера.

Іменини в цей день

Йосип, Леонтій, Марк, Микола, Пелагея, Сергій, Юліан

Раніше Знай.uа повідомляв, що з'явилося важливе уточнення про передачу Андріївської церкви
Нагадуємо, що скоро Хеллоуїн і як раз час підготувати спокусливий костюм.
Також раніше Знай.uа повідомляв про прості способи зміцнення кісток, які допоможуть уникнути багатьох хвороб.