Після того, як в Україні заборонили спалювати листя, поліцейській змушені випускати в небо безпілотники, щоб виявляти порушників, адже українці попри заборону все одно вдаються до застрілих та небезпечних способів прибирання дворів. Порушникам загрожують жорсткі санкції.

Поліція проводить в містах країни рейди з виявлення тих, хто спалює листя. Порушників виявляють за допомогою дронів і виписують адміністративні протоколи, - повідомляє ТСН.

Натомість екоблогерка Маріанна Бойко розповідає, що збирає опале листя, присипає його землею і компостує, перетворюючи на природне добриво.

Спалювання опалого листя та залишків рослин є порушенням цілої низки законів. Наприклад, стаття 152 Адміністративного кодексу передбачає штраф до 1360 грн для громадян і до 1700 грн для підприємців і посадовців.

Популярні новини зараз

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Україну захлеснули масові автопожежі

15 жовтня невідомі підпалили 2 авто, які належать родині працівниці Коцюбинської селищної ради Дар'ї Александрової. Але крім авто чиновниці згорів цілий автопарк.

Також автопожежа сталась у центрі Харкова. Там біля одного з багатоповерхувок спаланули кілька машин.

Нагадаємо, українцям навішають додаткових податків. Водіїв змусять щороку платити непідйомні податки за старі автомобілі. Суми залежатимуть від віку транспортного засобу та об'єму двигуна.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Одесі на морському узбережжі згоріли 16 пляжних будиночків для відпочинку (куренів) і будівля адміністратора (шкіперська) - вигоріло 600 квадратних метрів.

Також Знай.ua писав, що Мінсоцполітики радить українцям "донести" на сусідів, які незаконно отримали субсидії, або інші пільги від держави.

Дивіться: Чому небезпечно спалювати листя та траву чи інше сміття