У понеділок, 15 жовтня, у мережі з'явилося проникливе відео за участі дівчини-військовослужбовця, яка пішла добровольцем на Донбас.

Військові навчання ЗСУ

Пісня на слова відомого вірша Володимира Сосюри "Так ніхто не кохав" у виконанні української військовослужбовця Софії викликала справжній фурор.

Відповідне відео було опубліковано у Facebook.

Користувачі мережу припускають, що захисниця України, вочевидь, вирішила показати, що на війні навіть поезія може звучати більш проникливо.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Вона крокує по зруйнованому будинку в декількох сотнях метрів від ворога. В руці - автомат, на бронежилеті - розвантаження з запасними ріжками. Це - Софія, 21-річний боєць 28-ї окремої механізованої бригади. Дівчина захищає нас з вами на передовій і, незважаючи на обстріл бойовиків, не втрачає оптимізму ", - написали про співачку на сторінці фонду допомоги українським військовим" Повернись живим "в Facebook.

Користувачі оцінили талановитий спів і побажали Софії скоріше повернутися додому живою та здоровою.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донбасу бойовики не залишають у спокої ні наших військових, ні мирне населення жодного дня.

У визначний для України День Захисника, 14 жовтня, вони десятки разів гатили по позиціях ЗСУ, застосовуючи практично весь наявний арсенал важкого озброєння.

Операція Об'єднаних Сил (ООС)

За даними штабу Операції Об'єднаних Сил, ситуація в регіоні поки що контрольована українськими військами. Втім, проросійські окупанти 23 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 4 рази застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомляє Politeka.

Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Як писав раніше Знай.ua, напередодні Дня захисника України українські на окупованому Донбасі замайоріли жовто-блакитні правпори, на адмінбудівлях та у громдських місцях зустрічалися листівки та плакати з привітаннями.

Про це активно писали сепаратистські ЗМІ.

Так, на адмінбудівлях, поблизу ринків та зупинок громадського транспорту з'явилися постери із привітаннями до Дня захисника України. Зокрема, в Донецьку синьо-жовті листівки помітили на будівлі адміністрації Пролетарського району міста.


Також Знай.ua писав про те, що 13 жовтня бойовики російсько-окупаційних військ 26 разів атакували позиції Об’єднаних сил.