Дрібні фермерські господарства, які займаються вирощуванням яблук, змушені залишити врожай у садках через збитковість виробництва у цьому році.

Про це повідомляє East Fruit.

"Якщо врахувати витрати на догляд за садом під час вегетації, то виробництво яблука, при його реалізації на переробку - збиткове", - йдеться в повідомленні.

яблука

Фермери невеликих господарств (1-5 га) заявили, що змушені припинити збір яблук та залишити їх просто на деревах.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

А все тому, що при нинішніх закупівельних цінах, їх працю виявилась збитковою, яблука закуповують за безцінь, ціна навіть не покриває витрати на оброблення садів та збів урожаю.

У таких господарств відсутні холодильники для зберігання фруктів, а продати урожай за прийнятною ціною виявилось неможливо. Продати зараз яблуко можна тільки на концентрат, а ціну покупці пропонують на рівні 0,04 долара/кг і це за умови,я кщо фермери самі доставлять яблуко на завод. Це, на думку фермерів, не покриває витрати на збирання врожаю і їх транспортування до переробному підприємству.

сад

За оцінками садівників, збір яблука обходиться в 0,03 долара/кг. Якщо додати до цього вартість доставки на переробку, то тільки ці дві статті витрат будуть приблизно рівні виручці, яку ще потрібно буде чекати кілька місяців, оскільки заводи не відразу виплачують гроші.

Нагадаємо, у вересні в Україні значно підросли ціни на деякі продукти та алкогольні напої. Найбільше підсколи в ціні яйця та хлібний кошик (на 9%).

Як раніше повідомляв Знай.ua, Україна увійшла до рейтингу найбідніших країн. Серед країн Європи- найбідніша.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, як економити гроші щомсісяця, і рецепт дуже простий.

Дивіться: Країною прокотилися акції протестів проти підняття цін на пальне