Росія навряд чи віддасть окупований Крим просто так, проте такий сценарій є абсолютно реальним при збігу сприятливих геополітичних чинників.

Крим

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на видання "Главред".

Ситуація навколо Криму проаналізував політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк.

Фахівець вважає, що анексований півострів може повернутися до України за так званим "німецьким сценарієм", коли об'єдналися східна і західна Німеччини в 1990 році.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Крим без української води

"У цьому контексті перед Україною стоять два завдання: перше - зробити Україну привабливою, міцною і спроможною захищатися від агресії, створити такі умови життя, як у наших найближчих сусідів. Друга - створити умови для відцентрових тенденцій в Росії і чекати їх", - розповів експерт.

На думку Октисюка, абсолютно не виключений варіант, що спочатку буде якась спільна економічна діяльність, потім - в ідеалі - вивід території з-під російської юрисдикції, можливо, передача її в управління ООН або будь-який інший міжнародної організації. Далі першочерговий крок - демілітаризація Криму.

Путін

Окрім того експерт вважає, що після деокупації Криму і Донбасу санкції Заходу проти Росії не тільки збережуться, але і посиляться, з метою здійснення подальшого тиску на агресивну Москву.

Антиросійські санкції

Нагадаємо, так звані кремлівські експерти провели для начальника донецьких і луганських терористів Володимира Путіна докладний аналіз ситуації в анексованому Криму.

Окупований Крим

Про це стало відомо завдяки повідомленням Дмитра Тимчука в особистому блозі на порталі "Главред".


Як повідомляв раніше Знай.ua, екологічна катастрофа у анексованому Криму набирає обертів, адже місцевих жителів продовжують труїти токсичними викидами із заводу "Кримський титан".

Кримський Титан

Про це стало відомо із повідомлень російських ЗМІ.

Жителі міста Армянськ знову почали скаржитися на чергове забруднення повітря в районі заводу "Кримський титан".

Екологічна катастрофа в Криму

Катерина Пивовар, мешканка Армянска, звернулася до одного із російських видань і повідомила, що останній викид на заводі стався 10 жовтня.


Також Знай.ua писав про те, що замість гучних обіцянок, які давали перед "референдумом", кримчани отримали таку відповідь від путінської влади. Фотографії опублікувала блогер RoksolanaToday & Крим у своєму Twitter.