Українські супермаркети скоригували ціни на свинину. Деякі позиції на прилавку стали дешевшими, але загальна картина невтішна для спорожнілих гаманців покупців. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Погода в Україні нарешті стабілізувалася та сприяє виходу на пікніки. Водночас у супермаркетах подешевшав шашлик. Середня ціна знизилася з 264,17 до 234,03 гривні за кілограм.
Проте загалом свинина відчутно подорожчала:
- середня ціна грудинки зросла із 187,19 до 205,73 гривні за кіло;
- середня ціна лопатки зросла із 196,55 до 221,21 гривні за кіло;
- середня ціна ошийка злетіла з 266,70 до 316,77 гривні за кіло;
- середня ціна підчеревини піднялася з 189,04 до 202,55 гривні за кіло;
- середня ціна ребер збільшилася із 182,36 до 204,05 гривні за кіло.
Новий етап мобілізації в Україні: що змінюється
ТЦК не зможе надурити: кого не стосується примусова мобілізація
ТЦК запросить "на побачення": чим ризикують українці із застарілою військовою спеціальністю
ТЦК більше не триматимуть "у заручниках": українцям спростили важливу процедуру
Ціни на сало
Домашнє сало у супермаркетах трохи поменшало у вартості, середній цінник знизився з 239,69 до 238,50 гривні за кілограм. Водночас солоне сало стало дорожчим, середня ціна піднялася з 253,84 до 264,80 гривні за кіло.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, копчена по 1000 грн, а "голландський" - 580: магазини різко змінили цінники сиру, ковбаси та хліба.
Також наш портал інформував, що гарячий напій вже за ціною золота: як змінилася вартість кави, цукру та вершків.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, запах свіжого хліба – і порушення закону: що не так із прилавками в Україні та який продукт краще не брати українцям.