У прес-службі Львівської управління Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили про те, що житель Києва потрапив у реанімаційне відділення в Сколевській центральній районній лікарні з укусом змії.

"12 жовтня о 16:25 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в Сколевську центральну районну лікарню в стані середнього ступеня тяжкості поступив чоловік, 1980 року народження, житель Києва", - йдеться в повідомленні.

За інформацією рятувального відомства, потерпілий поступив до медичного закладу з діагнозом "укус змії лівого гомілковостопного – ступні суглоба".

Раніше повідомлялося, що відпочиваючих в морі Аркадії злякала величезна змія. На плитах в Аркадії в Одесі, в серпні цього року, відпочиваючих налякала велика змія довжиною близько метра. Вона купалася в прибережних водах, виблискуючи світлим черевом. Швидше за все, це був Жовточеревий полоз — неотруйна, але найбільша в Європі змія. Жовточереві полози живуть у лісах і полях, але не рідкісні випадки, коли змія стає водним хижаком, харчуючись бичками. Змія досить агресивна і може боляче вкусити, правда без наслідків. До речі, цей вид змій занесений у Червону книгу України, як вразливий.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Ми також публікували поради по невідкладній допомозі при укусі змій. На території України мешкає близько 11 видів змій. І лише 3 з них — отруйні. До них відносяться гадюка звичайна, гадюка Нікольського і степова гадюка. Поступове похолодання впливає на активність повзучих гадів. При температурі повітря +20 і нижче змії стають млявими та малорухливими. В осінній час їх забарвлення часто дозволяє їм залишатися на землі непоміченими.

Дуже часто це призводить до того, що люди випадково наступають, сідають або лягають на змій, не розгледівши їх у купі листя або серед коренів. Далеко не всі люди здатні відрізнити отруйну гадюку від звичайного вужа. Тому в разі укусу необхідно терміново звернутися до лікаря до появи будь-яких симптомів. Якщо ж немає такої можливості, то слід починати невідкладну допомогу. У першу чергу постарайтеся запам'ятати, як виглядала змія, а зокрема — її розмір і колір.

Нагадаємо, нещодавно в Подольську Одеської області місцеві жителі помітили величезну кількість змій.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що повзуча тварюка вбила маленьку українку.

Також "Знай.uа" писав, що отруйні вбивці атакують українців.