Український режисер, який став в'язнем Кремля Олег Сенцов і оголосив безстрокове голодування, змушений перервати його після 145 днів. Про це він особисто написав у листі.

Активіст припиняє голодування з 6 жовтня. Причиною стали патологічні зміни у внутрішніх органах. Його будуть примусово годувати.

"У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також почавшимися патологічними змінами у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожує. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити своє голодування із завтрашнього дня, тобто з 6.10.18. 145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів… Слава Україні! Олег Сенцов. 5.10.18", - сказано в листі.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Раніше те, що Олег Сенцов припиняє голодування, підтвердив його адвокат Дмитро Дінзе. Він зазначив місцевому виданню, що режисер припинить голодування в суботу, 6 жовтня.

"У Олега почала розпадатися печінка, нирки вже настільки забиті, що вони практично не функціонують. Почалися великі проблеми з кишечником і шлунком. Також у нього почалася ішемія серця", – сказав юридичний захисник в'язня Кремля.

Нагадаємо, адвокат розповів, чому насправді Сенцов припинив голодування. Адвокат розповів, як Сенцова змусили припинити голодування.

Як повідомляв "Знай. ua", Денисова вимагає зустрічі з політв'язнем. Людмила Денисова закликала РФ зберегти життя українця.

"Знай. ua" писав, що росіяни заплуталися в своєму брехня про голодування Сенцова.