В'язень Кремля український режисер Олег Сенцов був змушений припинити голодування тому, що тюремники і доктора погрожували зробити з нього "овоча".

Про це заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінз в ефірі "Радіо Свобода".

Олег Сенцов: український режисер, бранець Кремля

"Сказали, що якщо він не буде з неї йти (і далі до кінця тижня, наскільки я зрозумів)... якщо б він не пішов з голодування, то, відповідно, вони б зробили з нього овоча. Прикутій до ліжка, з трубкою там в носі, я не знаю, як би вони її вставили для того, щоб здійснювати це примусове годування", – повідомив він.

Дінз також поділився тим, що стан Олега зараз просто катастрофічний.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"У Олега почала розпадатися печінка, нирки вже настільки забиті, що вони практично не функціонують. Почалися великі проблеми з кишечником і шлунком. Також у нього почалася ішемія серця", – сказав юридичний захисник в'язня Кремля.

Олег Сенцов

Раніше повідомлялося, що незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов припинив голодування після 145 днів. Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"Найкращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування", — сказав заступник директора ФСВП Валерій Максименко

Сенцов

Адвокати Сенцова поки повідомлення ФСВП про припинення голодування не прокоментували.

Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії до 20 років в'язниці за звинуваченням у тероризмі, оголосив голодування в середині травня. Він вимагав звільнити з російських в'язниць кілька десятків українців, яких він вважає політв'язнями. Голодування Сенцов тримав понад 140 днів.

Сенцов

Нагадаємо, росіяни заплуталися у своєму брехня про голодування Сенцова.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов ув'язненого Кремлем українського режисера Олега Сенцова.

Також портал "Знай.ua" повідомляв, Олега Сенцова вивезли з колонії в міську лікарню для проведення планового обстеження.