Згідно зі статистикою, українці в 2018 році отримали втричі більше тимчасових посвідок на проживання в Естонії, ніж іммігранти з усіх країн разом узятих. Відповідні дані опубліковані на сайті Міністерства внутрішніх справ Естонії, передає портал ERR.

Так, повідомляється, що в перші шість місяців поточного року Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії видав 1268 термінових видів на проживання. З них 941 вид на проживання отримали громадяни України, 108 - Білорусі, 95 - Росії, та ще 124 - громадяни інших країн.

Крім того, серед тих, хто оформили дозвіл на короткострокову роботу терміном до 12 місяців домінування українців відчувається ще більше. Виявляється, що станом на середину вересня в Естонії з початку цього року було видано 13 410 таких дозволів, у тому числі громадянам України - 10 602 (близько 80%), Білорусі - 689, Молдови - 582 і Росії - 542.

статистика МВС Естонії

У МВС Естонії підкреслюють, що вже до кінця року кількість офіційних українських заробітчан в Естонії зросте до 22 тисяч чоловік порівняно з 7500 на кінець 2017-го року.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Раніше повідомлялося, що з 2019 року Берлін планує спростити працевлаштування для громадян країн-не членів Євросоюзу. Це означає, що для українських заробітчан відкривається новий найбільший у Європі ринок праці.

Але, тільки якщо уряд Німеччини прийме відповідний документ, суперечки про який зараз ведуться в Бундестазі, тоді робочу візу на півроку українці зможуть отримати без запрошення, і вже на місці шукати роботодавця.

Таллін

Нагадаємо, що за роки української незалежності зникло вже 468 сіл. Ще приблизно стільки пустують, людей там немає. Лідирує тут Чернігівщина - мінус 54 села.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США заявили про плани посилити умови видачі віз та дозволів на проживання для мігрантів (грін-карт).

Також портал Знай.uа писав, що з 20 березня 2018-го з України виїхало понад 528 тисяч осіб. Велика частина з них — трудові мігранти.