Багатьох українців турбує питання власного здоров’я, особливо, коли це стосується тих захворювань або проблем, що можуть вплинути на їхню працездатність.

Нещодавно виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про один засіб, який допоможе покращити стан здоров’я та самопочуття загалом.

танці

На своїй сторінці у Facebook Супрун розповіла про те, що звичайні заняття танцями допоможуть вирішити чимало проблем зі здоров’ям.

Популярні новини зараз

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Крім того, заняття танцями допомагають тренувати пам’ять людям похилого віку та загалом впливають на розумові здібності людини.

За її словами:

"Ми звикли ототожнювати фізичну активність з бігом, тренажерним залом чи заняттями певним видом спорту. Утім, є й фізична активність, яка має не гіршу користь для здоров‘я – заняття танцями. Незалежно від того, чи хочете ви рухатись ритмічно, в парі або ж танцювати повільні танці – це один з найприємніших способів бути активним”.

Серед інших переваг такого виду фізичної активності Супрун наголосила на тому, що танці допомагають підтримувати здорову вагу, підвищують витривалість та допомагають зміцнити кістки та м‘язи, допомагають тримати тіло в тонусі, знижують артеріальний тиск, впливають на рівень холестерину в крові, а також ця активність має великі переваги для психічного здоров‘я.

Супрун вважає, що:

"Танець – хороше кардіотренування. Заняття танцями – чудова опція для тих, хто піклується про своє серце. За результатами великого дослідження, в якому взяло участь близько 48 тисяч людей, помірна танцювальна активність зменшує ризики появи серцево-судинних хвороб та ймовірність смерті від них. Зокрема навіть краще, ніж звичайні прогулянки”.

Тому не вагаючись обирайте той вид танців, який вам до душі та скоріше починайте заняття.

До слова, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла чому суп все ж варто включити в раціон і їсти його час від часу. Про це, як і завжди Супрун повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

дитина їсть суп

Так в. о. міністра виділила такі причини:

-забезпечення потреб у споживанні овочів, адже в одній тарілці супу можна зібрати 3-6 видів зелених овочів, бобових, грибів і зелені;

-ідеальний варіант збереження поживних речовин;

-суп або борщ — це рідина, а рідка їжа краще перетравлюється.

Але при цьому вона зазначила, навіть якщо ви зовсім відмовтеся від супу, це не буде мати шкідливих для здоров'я наслідків, адже в країнах, де майже не їдять рідкі страви - показник гастроентерологічних захворювань не має істотних відмінностей від нашого.

"Жодного наукового підтвердження, що їсти суп потрібно кожен день немає. Різноманітне збалансоване харчування і достатньо рідини протягом дня позбавляють нас потреби їсти суп або борщ",

- написала Супрун.

Їсти чи не Їсти суп — питання більше смаку, ніж здоров'я, зазначає Супрун. Вона зазначила, що рідка їжа не ліки, а проста і зручна їжа. І попросила батьків не змушувати дітей їсти суп щодня, а дітей - звернути увагу на переваги.

Суп - ідеальний варіант для збереження поживних речовин. Жири, які є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів.

Це - про-вітамін А, необхідний для здоров'я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще й тим, що має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються краще.

Також Супрун поділилася порадами, як зберегти максимальну кількість вітамінів і корисних мікро - і макроелементів в супі.

"В ідеалі, суп повинен бути не дуже жирний і готувати його слід без смаження овочів. Замість борошняної заправки крем-супів краще використовуйте сочевицю, яка додасть корисного білка до страви і клітковини. Що до варіння бульйонів варто також дотримуватися певних правил. Краще зливати перші кілька бульйонів після варіння м'яса", - порадила Супрун.

Нагадаємо, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, на радість дітям, розповіла всім батькам України про користь домашнього улюбленця.

Як повідомляв Znaj.ua, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вирішила попередити українців про небезпечну недугу.

Також Znaj.ua писав про те, що іноді люди витрачають дуже багато сил на те, щоб здаватися красивими і доглянутими. А іноді, ці старання переростають у кропітку надмірну працю. І далеко не завжди це закінчується відмінними результатами. Ось наприклад, деякі помилки у догляді за шкірою вже перетворилися на звичку.