На торговому судні MV Glarus, на яке в Нігерії напали пирати, перебували троє українців. .

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає ТСН.

Пірати взяли в заручники 12 з 19 моряків, один з яких був українцем. Інші 7 членів екіпажу перебувають на стоянці місті Порт-Харкорт.

Посольству України в Нігерії доручили встановити контакт з оператором судна, нігерійськими правоохоронними органами для отримання інформації про вжиті заходи по звільненню захопленого українського моряка. Крім того, вони зв'яжуться з іншими двома українцями, щоб надати їм необхідну допомогу.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Справа перебуває на особливому контролі департаменту консульської служби МЗС України та посольства України в Нігерії", - відзначили в МЗС.

Раніше повідомлялося, що біля берегів Нігерії пірати викрали 12 осіб екіпажу торговельного судна, яке належить швейцарській транспортної компанії. Про це заявили представники компанії.

"Компанія співпрацює з владою і фахівцями, щоб забезпечити оперативне і безпечне звільнення заручників", - наголошується в заяві швейцарської компанії Massoel Shipping.

Пірати викрали 12 осіб з суховантажу Glarus швейцарської компанії Massoel Shipping біля берегів Нігерії. Судно йшло під швейцарським прапором з вантажем пшениці з Лагосу до Порт-Харготу. Напад на екіпаж стався за 83 кілометрах від острова Бонні.

На кораблі в момент нападу перебувало 19 членів екіпажу. Їх громадянство на даний момент уточнюється, відомо лише те, що серед викрадених немає громадян Швейцарії.

Компанія на даний момент співпрацює з владою і фахівцями. Всі намагаються забезпечити оперативне і безпечне звільнення заручників.

Нагадаємо, співробітники російського посольства в США заявили про "українське піратство" в Азовському морі.

Як повідомляв Знай.ua, російського громадянина заарештували в Норвегії за підозрою в незаконній розвідувальній діяльності.

Також Знай.ua писав, прокуратура Донецької області знайшла найнебезпечнішого злочинця регіону.