Національний день коміксів

Щороку в цей день відзначають день коміксів не тільки американці, але і всі, хто їх любить.Магазини закликають не викидати навіть найпростіші або старі комікси, адже за все через кілька років, як вони вважають, цей випуск може стати раритетом і прикрасою чиєїсь колекції. Ми звикли вважати, що комікси - це частина американської культури, але насправді комікс винайшли європейці.

Перший зразок справжньої прози - це серія «Подорож доктора Синтаксису в пошуках мальовничого». Автор - англійський карикатурист і художник Томас Роулендсон. У США жанр швидко підхопили і вже в 1892 році надрукували в газеті комікс «Ведмежата і тигр», хоча за деякими джерелами це «Жовте дитя», автор і тієї, і іншої історії Річард Оуткаулт. Але справжній бум настав в 20-30-х роках минулого століття, з цього часу і ведеться відлік «золотого століття коміксу» в США.

Православні свята:

  • Віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці.
  • Священномученика Автонома, єпископа Італійського.
  • Перенесення мощей праведного Симеона Верхотурського.
  • Преподобного Вассиана Тіксненского.

Артемон Змієвик

Сьогодні церква відзначає день священномученика Автонома, який був єпископом в Італії 4-го століття, він навернув до християнства багатьох язичників, вони утворили громаду, і він побудував і освятив храм. Його новонавернені в один день зруйнували ідольське капище, але язичники помстилися християнам, напали на храм і вбили Автонома.

Популярні новини зараз

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Його на Русі називали Артамоном і прозвали Змієвик, так як в цей час безліч змій повзуть в ліс по полях, щоб там піти під землю і перечекати зиму. Також цей день був дуже важливим для мисливців, інші люди намагалися в ліс не ходити.

Іменини в цей день

Олексій, Опанас, Данило, Іван, Микола, Семен, Федір, Юліан