Двох львівських студентів вигнали із гуртожитку Львівського коледжу будівництва, архітектури та дизайну після того, як вони показали журналістам жахливі умови проживання у гуртожитку.

Комендант гуртожитку не приховує, що студентів виселили саме через те, що вони запросили до своїх кімнат пресу, передає портал То є Львів.

Як пише портал, ремонт у гуртожитку не робили ще з 70-х років, однак батьків першокурсників про це попереджати тут не прийнято. Спочатку зі студентами укладають договір, беруть оплату за півроку наперед, і лише за два дні до початку навчального року показують місце проживання.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

"Коли батьки Михайла Хвеня вирішили поселити свого сина у гуртожиток на Зеленій, 105, в адміністрації коледжу їм розповіли, що умови в кімнатах гарні, є холодильник, усе необхідне, на кожному поверсі – нормальна кухня. Тому те, що їхній син побачив, коли приїхав поселятися, виявилось сюрпризом", - пишуть на порталі.

Батько хлопця зателефонував журналістам телеканалів і розповів їм про ситуацію у гуртожитку. Журналісти приїхали і зняли сюжети, де показали стан кімнат, кухонь, вбиралень гуртожитку.

Наступного дня Павло Хвень приїхав у гуртожиток, щоб зробити мінімальний ремонт у кімнаті, однак без жодних пояснень отримав від коменданта відмову у поселенні сина.

Після цього справа набула резонансу у ЗМІ, деякі студенти також погодилися розповісти про жахливі умови проживання у гуртожитку та хабарництво з боку адміністрації.

Студентка розповіла журналістам, що після того, як студенти роблять ремонт у кімнатах, їх звідти одразу виселяють. Дівчина також заявила, що комендант гуртожитку дозволяє собі погрожувати студентам.

Після розголосу ситуації, перед студентом, якого виселили з гуртожитку вибачалася адміністрація гуртожитку та коледжу, запропонували кімнати на вибір, проте батьки хлопця ще не вирішили, чи будуть залишати його після скандалу в гуртожитку.

Нагадаємо, украинского студента оставили без жилья за честность.

Як повідомляв Знай.ua, українського студента залишили без житла за чесність.

Також Знай.ua писав, що студенти Київського вузу залишилися без світла.