Махове колесо фейкових свідчень нібито схопленого у "ДНР" Олександра Погорєлова, який зізнався у вбивстві Захарченка, продовжує стрімко набирати обертів.

Олександр Захарченко

Підозрюваний засвідчив, що для вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка американські спецслужби надали співробітникам СБУ вибуховий пристрій вартістю приблизно $10 тис.

Олксандр Погорєлов

Погорєлов також заявив, що брав участь у спецоперації СБУ, повідомляють російські телеканали.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За словами затриманого, у 2014 році його завербувала СБУ.

СБУ

"Сергій в місті Києві призначив мені зустріч біля метро "Золоті Ворота". І, коли я під'їхав туди, Сергій був ще із незнайомим чоловіком, який назвався Романом, начальником 5-го управління департаменту контррозвідки СБУ. Саме ось Роман у процесі обговорення на зустрічі із Сергієм і сказав, що зараз стоїть пріоритетне завдання із ліквідації Захарченка", – розповів Погорєлов.

Далі він розповів, що самостійно встановив вибухівку, яку йому передали з Києва, у донецькому ресторані "Пушкін". Після цього співробітники СБУ нібито відмовилися від його послуг.

Вбивство Захарченка

"Сергій повідомив мені, що діє ще одна диверсійна група, націлена на ліквідацію глави республіки, яка працює в іншому закладі в місті Донецьк", – повідомив Погорєлов.

Нагадаємо, рупори Кремля разом із брехливими пропагандистами сепаратистів активно поширюють інформацію, що у "ДНР" затримали "агента СБУ" Олександра Погорєлова, який нібито вбив ватажка бойовиків Олександра Захарченка.
Так, зокрема, російські ЗМІ розповсюджують відео з допитом Погорєлова, на якому він "зізнається" у співпраці СБУ.

Олександр Захарченко


Як писав раніше Знай.uа, зустрічі лідерів у "нормандському форматі" неможливі найближчим часом через загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Сергій Лавров


Також Знай.uа писав про те, що у Мережі з'явився скандальний відеозапис з допитом жителя Донецька, якого підозрюють у замаху на ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченко.