Схоже, московські попи тільки тим і займаються, що вигадують все нові способи і можливості, щоб не випустити Україну зі своїх чіпких пазурів. Так, придворний путінський патріарх Кирило заявив, що Константинополь провокує розкол "великої" російської православної церкви. Про це Кирило повідомив на відкритті позачергового засідання Синоду, який похапцем зібрали для "вирішення українського питання".

Схоже, московські попи знайшли новий важіль тиску на Вселенського патріарха Варфоломія. Але все що вони можуть – тільки безпідставно звинувачувати всіх навколо. А істерика всередині московського патріархату може свідчити лише про те, що Україна все-таки отримає автокефалію.

"Те, що зараз відбувається у зв'язку з посилкою так званих екзархів, є дзеркальним відображенням того, що робив Константинопольський патріарх у двадцятих роках, коли наша церква на чолі зі святішим патріархом Тихоном знаходилася у важких умовах”, - заявив московський патріарх Кирило.

Таким чином путінський патріарх впевнений, що його церква "повинна дотримуватися тієї лінії, яку в свій час визначив святіший патріарх Тихон у важкі для російської церкви роки і яка є єдино правильною і канонічно обґрунтованої лінією". За словами Кирила, в ті роки Тихон "відчував найтяжчий тиск з боку влади".

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як відомо, у квітні 2018 року президент України Петро Порошенко звернувся до Святішого Патріарха Константинопольського Варфоломія з проханням про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Звернення глави держави було підтримано Верховною Радою України, а також ієрархами Української Православної Церкви Київського патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви. 22 квітня звернення було офіційно прийнято до розгляду Священним Синодом Вселенського Патріархату.

Очевидно, що московські попи забили тривогу, коли зрозуміли, що Україна отримає Томос про автокефалію. І тепер у московському патріархаті намагаються будь-якими правдами, а частіше неправдами, тиснути на Константинополь. Але, Вселенський патріарх вже ясно дав зрозуміти, у Кирила не вдасться втримати в своїх руках українську церкву.

Нагадаємо, Київський патріархат вже вирішив, хто очолить Єдину церкву.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Константинополь віртуозно поставив путінських попів на місце.

Також портал "Знай.uа" писав, що дикі московські попи загрожують Україні "поверненням 90-х", це вже ні на яку голову не налазить.