У середу, 12 вересня, кінокомпанія "МПЦ "ФОР-ПОСТ" представила Державному агентству України з питань кіно завершений виробництвом документальний фильм режисера Тараса Ткаченка "Луганський форпост".

Уточнимо, що робоча назва проекту "300 спартанців Луганського аеропорту". Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Луганський аеропорт

"Героїчна оборона Луганського аеропорту стала одним із перших повномасштабних боїв на сході України. Саме тут був похований міф про те, що Україну буде легко підкорити, знищені мрії бойовиків про "авіації ЛНР", а головне - російські найманці почали боятися українських солдатів, але написати своєрідний щоденник тих подій було важливо не тільки для того, щоб віддати данину першим загиблим і героям досі триваючої війни", - розповів режисер і автор сценарію Тарас Ткаченко.

Зазначається, що проект став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку у розмірі 2998050 гривень, що становить загальну вартість виробництва стрічки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Як відомо, реліз фільму "Луганський форпост" запланований на листопад-грудень 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Американська кіноакадемія, яка щорічно присуджує кінопремію Оскар, прийняла на розгляд український документальний фільм "Віддалений гавкіт собак", що розповідає про 10-річного хлопчика, який з бабусею живе неподалік від зони бойових дій на Донбасі.

Наголошується, що картина, яка знімалася в селі Гнутово, в Донецькій області, перемогла на п'яти престижних кінофестивалях, які кваліфіковані Американською кіноакадемією.

Нагадаємо, що кінострічка "Донбас" режисера Сергія Лозниці буде висунутий від України на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Як повідомляв портал Знай.uа, Надя Дорофєєва отримала свою першу роль у великому кіно - української комедії "Я, Ти, Він, Вона".

Також портал Знай.uа писав, що організатори назвали переможця Венеціанського кінофестивалю.