З початку минулого тижня помідори додали в ціні на 23-33%.

Ціна за кілограм тепличних помідорів українського виробництва за тиждень зросла на три гривні. Про це повідомляє "Агробізнес" з посиланням на Українську плодоовочеву асоціації.

Аналітики відзначають, що з початку минулого тижня помідори додали в ціні на 23-33%. Зараз господарства продають овоч на внутрішньому ринку по 16-18 гривень за кілограм. Експортні ціни на помідори доходять до 18-20 гривень. Минулого тижня виробники не могли продати свій товар дорожче 15 гривень за кілограм.

Українські томати зараз продають в Білорусі і Польщі. Вартість цієї продукції в даний час в середньому в півтора рази дорожча, ніж у минулому році на початку вересня.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Раніше повідомлялося, що напевно багато українців встигли на особистому досвіді відчути чергове подорожчання продуктів.

Так, в Україні початок осені 2018 відзначилося подорожчанням 77% продуктів харчування.

Найбільше додали в ціні картопля — 11%, куряче філе — 7% і бройлер — 4%.

Про це стало відомо з повідомлення в Facebook, яке розмістив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами експерта, також на 4% подорожчала варена ковбаса, яловичина і борошно додали в ціні на 3%, вартість капусти і свинини зросла на 2%. Менше, ніж на 2% подорожчав житній і житньо-пшеничний хліб, рис. Один відсоток до вартості додали цукор, молоко і пшоно.

Крім цього, зафіксовано подорожчання соціальних сортів хліба і батона, манки, ячної крупи, риби, вершкового масла, сметани і сиру.

Варто також згадати про те, що ряд продуктів у серпні навпаки, подешевшав. Зокрема мова йде про моркву -32%, цибулю і буряк — по 16%. Майже на 13% знизилася вартість яблук, на 6% — яєць. Менше, ніж на 1% стали дешевшими сало і гречка.

Нагадаємо, в Україну завозять улюблену українцями гречку з Росії. За твердженням експертів, вона не відповідає нашим "ГОСТам".

Раніше Знай.ua повідомляв, експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінювалися ціни на соціальні продукти протягом року.

Також Знай.ua писав, ціни на бензин в Україні різко зміняться: подробиці.