Кавуни, дині, сливи, виноград, нектарини, груші, яблука, інжир – лише частина багатого арсеналу фруктів першого місяця осені. Блогер і консультант по ЗСЖ Ольга Фоміна розповіла, які фрукти і овочі мають найбільший запас корисних речовин. Про це передає Обозреватель.

"Хочу почати з інжиру, мого улюбленого плода в принципі... Крім смакових якостей інжир багатий корисними мікроелементами, включаючи каротин, пектин, залізо, мідь, калій, магній, кальцій та інші. Інжир корисний при простудних захворюваннях, т.к. має жарознижувальні і протизапальні властивості. Також він здатний боротися з захворюваннями серцево-судинної системи, сприяє розсмоктуванню судинних тромбів", - пише блогер.

Груші, або "плід Богів", як сказав великий Гомер, також крім смаку і насичення приносять організму неймовірну користь, говорить блогерка. У грушах фруктози більше, ніж глюкози і їх можна їсти навіть при діабеті та ожирінні. Груша корисна для серцевого м'яза, оскільки містить багато калію. А завдяки наявності біологічно активних речовин, здатна протистояти інфекційним захворюванням.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Яблука, мабуть, один з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, тому незамінні при лікуванні недокрів'я. А ще яблука – плоди молодості, пектин покращує колір обличчя і продовжує "термін придатності" шкіри. Хоча і це не всі корисні властивості настільки буденного фрукта. Яблука зміцнюють, підвищують еластичність і проникність стінок судин.

Баклажани гарні для серця, в їх складі: калій, вітаміни РР, групи В, С, каротин, кальцій, фосфор, натрій, магній, мідь, залізо.

Перець – лідер серед овочів за вмістом вітаміну С (до речі, його в ньому в 3 рази більше, ніж у лимонах). А наявність рідкісного вітаміну Р робить цей продукт незамінним помічником у боротьбі проти серцево-судинних захворювань. Також перець покращує стан шкіри, волосся, нігтів.

Нагадаємо, медики знайшли спосіб продовжити молодість.

Раніше Знай.uа писав про найкращих країнах для осіннього відпочинку.

Таже Знай.uа повідомляв про відомих продуктах, які вбивають рак.