На території Херсонської області були госпіталізовані 15 дітей.

Цю інформацію повідомляє "ТСН".

В матеріалі служби йдеться, що діти опинилися в лікарні з підозрою на отруєння хімічними речовинами у зв'язку з небезпечними викидами в атмосферу в північній частині незаконно анексованого Криму.

Екологічна катастрофа в Криму

Зазначимо, що у більшості постраждалих однакові симптоми.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

За це вас можуть оштрафувати навіть у власній квартирі: комусь з українців потрібно готувати до 100 тисяч гривень

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

За словами лікарів Херсонської обласної лікарні, діти могли отруїтися викидами кислоти з заводу "Кримський титан", який розташований недалеко від кордону України.

Також відзначимо, що зараз недалеко від адміністративного кордону України працює міністерська комісія з Києва, а також екологи з Херсона. Вони перевіряють грунт і воду, повітря досліджують на вміст сірчаної кислоти.

Екологічна катастрофа в Криму

Нагадаємо, що український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

"Зараз північ окупованого Криму близький до екологічної катастрофи. Через токсичних викидів страждають не тільки мешканці півострова, але і люди у Херсонській області. Виникає загроза для Європи", - пояснила вона на своїй сторінці в Facebook.

За словами Денисової, окупаційна влада Криму приховують реальний рівень екологічної небезпеки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у районі Армянську і Красноперекопську на території анексованого Росією Криму нещодавно стався викид невідомої речовини. Місцеві жителі скаржаться, їх труять, у людей шкіра покривається висипом. Вони всерйоз почали замислюватися над тим, щоб покинути місто через загрози здоров'ю.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що через викид сірчаної кислоти з півночі Криму евакуювали дітей. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звинуватив Росію в екологічних катастрофах в окупованих нею Криму та Донбасі.