Російські окупанти різко збільшили кількість обстрілу на Донбасі, викликавши пожежа в одному з населених пунктів.
Як зазначили у штабі операції Об'єднаних сил, ситуація за добу 5 вересня в районі проведення ООС залишалася повністю контрольованою.


Бойовики 31 раз вели обстріл по українських позиціях. Бійців обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. При цьому супротивник не застосовував озброєння, заборонену Мінськими домовленостями.
Варто відзначити, що після того, як вступила в дію «шкільне» перемир'я, окупанти систематично збільшують кількість обстрілів щодня.
«За минулу добу ворог здійснював обстріл наших позицій в районах населених пунктів Сизе, Станиця Луганська, Кримське, Новотошковское, Золоте, Шуми, Новгородське, Дослідне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутово, Лебединське, Водяне та Широкіно», — йдеться у звіті.
До того ж, російські війська обстріляли з великокаліберних кулеметів житловий сектор населеного пункту Красногорівка. Через це почалася пожежа, в результаті був пошкоджений один житловий будинок.
Силами військовослужбовців та підрозділи ДСНС України, залученого до складу Об'єднаних сил, пожежу було локалізовано.


За минулу добу в результаті бойових дій загинув один український військовий. Ще троє отримали поранення.
За даними розвідки, 5 вересня були ліквідовані двоє російських окупантів, ще п'ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості.
Нагадаємо, Олександр Бородай, колишній лідер "ДНР" продовжує мріяти про захоплення Києва терористами. Напередодні він навіть пригрозив зареєструвати в столиці України свою організацію, яка буде складатися з бойовиків.
Своїми хворими фантазіями він поділився під час розмови з українським політологом Василем Вакаровым в ефірі пропагандистської передачі "60 хвилин" на телеканалі "Росія1".


Як повідомляв "Знай.uа", що кремлівський пропагандист "вбиває" бойовиків одного за іншим.
"Знай.uа" писав, що жителі Донбасу повстали, рвуть "ганчірки" псевдореспублік.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще