На похорон ліквідованого ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченка прийшов і "міністр доходів" "ДНР" Олександр Тимофєєв, відомий під позивним "Ташкент", який був поранений під час вибуху в п'ятницю, 31 серпня.

Про це повідомляють в соцмережах.

"Голова обв'язана, кров на рукаві, слід кривавий стелиться по сирій траві. Наш "Ташкент" реально, залізний. Вогнетривкий", - підписав фото пораненого Тимофєєва блогер під ніком Necro Mancer.

Разом з тим варто відзначити, що раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що замах на главу самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченко призведе до підвищення напруженості в регіоні.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Загибель Захарченко, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні", - сказав Пєсков.

Прес-секретар підкреслив, що даний інцидент не сприяє до формування умов для реалізації мінських домовленостей. За словами Пєскова, замах на Захарченко є "провокацією". При цьому він уточнив, що в даний момент незрозуміло, хто її здійснив.

"Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - уклав Пєсков.

У своб чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що зустрічі лідерів у "нормандському форматі" неможливі найближчим часом через загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Керівник російського МЗС назвав вбивство ватажка бойовиків "ДНР" провокацією. Відповідне відео оприлюднено на YouTube-каналі Life "Провокації України спрямовані на зрив виконання Мінських домовленостей. Вони правда й так не виконуються київською владою. У нинішній ситуації неможливо розмовляти про найближчу зустріч в "нормандському форматі", як цього бажають наші європейські партнери", - сказав лідер російського зовнішньополітичного відомства.

Лавров назвав вбивство Захарченка "серйозною ситуацією, яку потрібно проаналізувати". Він додав, що в Росії цим вже займаються.

Також варто додати, що загиблий, 31 серпня, в результаті вибуху в ресторані "Сепар" в центрі окупованого Донецька ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко, буде похований 3 вересня.

"Похорон і прощання плануються на 3 вересня", – сказав новий очільник псевдореспубліки..

Трапезников додав, що прощання з Захарченко розпочнеться в Донецьку театрі опери і балету в 9:00. Також, він зазначив, що початок навчального року в республіці перенесено на 4 вересня, а рішення про проведення виборів глави "ДНР" поки не приймалося.

Донецьк перекритий, в місто стягують війська. Наслідки вбивства Захарченко. коментує Лисянський Нагадаємо, Путін розповів про "ворогів" те, що творить сам.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ висловилася про вбивство Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, кому перейшов дорогу головний терорист "ДНР".