Ведучі відомого тревела "Орел&Решка" (Новий канал) завжди стурбовані питанням про місце ночівлі в подорожі. Власнику картки дозволено оселитися в будь-якому готелі , то той, у кого 100 доларів, ламає над цим голову. Але не Цього разу. Команда програми поїхала в Західний Казахстан, де ведуча Василиса Хвостова вирішила і заощадити, і весь колорит відчути, тому поїхала ночувати в юрту.

Читайте Знай в Google News!

Етноаул "Когез " – це щось на зразок готелю в традиційному казахському стилі. Тільки замість звичайних будиночків з номерами там юрти кочівників.

"Казахи-кочівники постійно мігрували по степу в пошуках кращого пасовища для худоби, - розповідає ведуча. - Прийшовши на нове місце, розкладали юрту, а коли збиралися їхати, складали її. Слід зазначити, що юрта – це не якийсь там намет, а цілий будинок".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

"Юрта – це священне місце, куди потрібно входити з правої ноги, а потім, навіть якщо там нікого немає, сказати: "АС-Саляму алейкум», що в перекладі означає «Нехай проллється світло на ваш будинок", – розповіла про правила жінка-Гід, яка працює в етноаулі".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Юрта завжди кругла. Таку форму вибрали, щоб, по-перше, в кутах не збиралися злі духи. А по-друге, у круглої конструкції хороша аеродинаміка. Її не здують сильні пустельні вітри і не знесе сніговий буран. За площею юрта - це двокімнатна квартира. Тільки ось в квартирі, наприклад, 20 чоловік одночасно будуть вже заважати один одному, а в юрті місця вистачить всім.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми

" у такому поселенні немає вікон, адже вони не були потрібні, - каже гід. - Але є світлове вікно на даху юрти, яке називається "шанирак". Воно служило і димоходом, і годинами, і календарем, і компасом. Кочівники стежили за сонцем, що дає світло або тінь на циферблат, який розмічений на жердині під дахом. Вони бачили, що пора йти доїти або заганяти худобу або займатися господарськими справами".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ведучий "Орла і Решки" показав найнезвичайніше в Запорізькій області, таким має бути наше майбутнє.

Як повідомляв Знай.ua, ведуча "Орла і Решки" Івлєєва прокоментувала чутки про зраду чоловіка.

Також Знай.ua писав, що зірці "Орла і Решки" Івлєєвої встромили ніж у спину.