Поліна Ололо, колишня цивільна дружина репера Серьоги aka Поліграф ШарикOFF (Сергій Пархоменко), вже тривалий час розлучена з синами. Сергій забрав 11-річного Марка і 9-річного Платона до себе і не дає їм бачитися з матір'ю.

Ситуація дійшла до суду, де і буде вирішуватися питання визначення місця проживання хлопчиків: з мамою або татом.

Знай.uа поспілкувався з Поліною Ололо про те, коли відбудеться засідання суду і який прогноз дають юристи.

Поліна Ололо з дітьми, фото: Instagram/polina_lola

В кінці травня Поліні вдалося побачитися зі своїм молодшим сином в одному з готельних комплексів під Києвом, де, як повідомили їй, хлопчики проживають з татом. Та зустріч була не з приємних - Платон не стільки зрадів, побачивши маму, скільки злякався того, що про це дізнається тато. Така реакція сина шокувала Поліну.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Поліно, після тієї випадкової зустрічі з сином, чи змогли ви знову побачитися і поспілкуватися з хлопчиками?

Ні, це була єдина зустріч за три місяці нашої розлуки. Діти змінилися з точністю до навпаки! Колись вони мене зустрічали з радістю: збивали з ніг, і обіймали, і розціловували. Зараз цього не було. Дитина була налякана нашою зустріччю! Фахівці переглянули відео і сказали, що дитина накручена, син говорив не властиві йому речі (про бюджет, якого діти взагалі ніколи не стосувалися в нашому сімейному побуті). Я не показувала все, що він говорив, але там дитина була просто "накручена" проти мене. Він боявся, що тато побачить, що я прийшла, і він посварить всіх. Я не знаю, чим він їх залякує.

Коли відбудеться судовий розгляд? Сергій у соцмережі повідомив, що все буде вирішуватися тільки в правовому полі, і до суду діти будуть перебувати з ним.

Ми подали зустрічний позов у суд на визначення місця проживання дітей зі мною. У зв'язку з карантином судове засідання скасували і призначили на 22 червня. Скоро буде тільки перше засідання.

Я ніколи не перешкоджала зустрічам з батьком. Сергій завжди дякував, що я виховала до нього непорушний авторитет. Зараз він дітей просто забрав і не дає бачитися з ними взагалі. Особисто моя думка - він хоче тягнути до дня народження нашого молодшого сина, оскільки йому виповниться 10 років і він зможе свідчити в суді (12 серпня Платону буде 10 років). Через це він не дає нам бачитися, щоб діти не дали слабину в суді. Враховуючи вже їхню думку, він хоче, щоб діти прийняли сторону батька.

У тому ж пості у Facebook Сергій повідомив, що у нього є всі дозвільні документи з боку матері для перебування з ним дітей. Про які документи він казав?

Чесно кажучи, навіть не маю поняття, про які документи йдеться. Якщо він веде мову про дозволи на виїзд, то ці документи підроблені, і ця справа вже передана в правоохоронні органи. Слідчий веде справу про підроблені документи, за якими він вивозив їх в окупований Крим. Ці документи видавалися тоді, коли у мене не було паспорта - у мене тоді була заміна документів і новий ще не видали. І в той момент вони сфабрикували дозвіл.

Так, свідоцтво про народження хлопчиків є і у мене, і у нього. Коли я відправляю їх відпочивати до бабусі і дідуся, я обов'язково даю документи для підтвердження особи, а також медичні довідки (не дай Бог, дитина захворіє). Інших документів у нього немає і бути не може, крім підроблених на вивіз дітей.

Також до судової справи долучені всі наші листування. Сергій в позові вказав, що я сама особисто віддала йому дітей. У листуванні є, чому я була проти. Я не дозволяла їх відвозити!

Сергій Пархоменко, фото: Facebook/SeryogaBook

Який прогноз юристів у вашій справі?

Правда на нашій стороні. Але Сергій підкріпився дружбою з високопоставленими людьми, і, звичайно ж, я побоююся, що правосуддя буде не на моємо боці.

Ми все одно будемо боротися до кінця. У мене дуже хороші адвокати, які не здаються, вперті. Ми все одно доведемо.

Хотілося б повернути мою сім'ю, і щоб все було як раніше. Діти до 10 років проживали зі мною, а Сергій - то в Москві, то де доведеться, по готелям, бо постійного місця проживання в нього немає. І я виховувала дітей переважно зі своєю мамою, а Сергій приїжджав їх відвідувати.

Чи була спроба з боку Сергія домовитися?

Ні з боку представників, ні з боку Сергія не було жодної спроби вийти на переговори, зовсім. Сергій спочатку забрав у дітей телефони і заблокував мої номери. Сказав всім наближеним до дітей людям (няням) заблокувати мене і не брати трубку, щоб я спілкувалася через представників.

Ми з адвокатом намагалися зв'язатися з адвокатом Сергія. Він не давав нам жодних коментарів, де діти - нічого, тобто не було зв'язку ні з ким.

На думку представника Сергія, я дала розголосу тільки через те, щоб піаритися за його рахунок і паплюжити його честь. Але ніхто не бере до уваги, що за 14 років нашого знайомства у мене був мільйон можливостей пропіаритися, але про мене ніхто ніколи не чув, хоча привід я могла знайти як негативний, так і позитивний.

Чи надходили вам погрози від Сергія?

Особисто мені він не погрожував. І я не хочу зараз це коментувати. Надходили погрози людям, які мені допомагають, щоб вони не влазили в цю справу.

У Сергія існує певна залежність, про яку я не буду говорити, якого вона характеру, але близьке оточення - люди, з якими він працював у Москві і в Києві - знають, яка у нього залежність, і що у нього викривлене почуття реальності. Навіть невідомо, на що він може піти. Після розголосу, чесно кажучи, я навіть в машину боялася сідати і виходити одна на вулицю, тому мене проводжали.

Він веде себе стримано. Коли ми приїхали повторно шукати дітей в цей готельний комплекс, ми лоб в лоб зіткнулися з Сергієм. Він поводився агресивно, стискав кулаки. Він прекрасно розуміє, що він зараз не може розпускати руки. Це не в його користь працює.

На які умови ви б погодилися?

Якщо буде рішення про 50 на 50, я погоджуся на всі умови, тому що я хочу просто бачити своїх дітей.

Звичайно, я хочу встановити місце проживання дітей зі мною. Маю на це повне право. Діти проживали зі мною. Я їх виховувала. Для мене це дуже важка розлука. У мене просто вирвали життя.

Зараз ми підняли документи з опікунської ради. Нам вже привласнювали, що ми маємо право перебувати з дітьми 50 на 50. І діти за законом повинні все одно проживати зі мною. І Сергій тим самим зараз порушує закон України, не показуючи мені дітей.

Поліція в даному випадку не змогла надати вам допомогу?

Поліцію на територію комплексу не пустили, посилаючись на те, що це приватна територія. І нас теж вигнали з готелю, де живуть мої діти. Мені довелося давати свідчення. Сергій же не дав жодних пояснень.

Мені пишуть небайдужі люди, пересилають фотографії, де бачать дітей. Я не встигаю приїхати. І тоді був перший раз, коли випадково побачила сина. Попросила покликати старшого, щоб я хоча б його побачила. Платон поїхав за Марком, але він відмовився вийти, аргументуючи тим, що "якщо я зараз вийду, то я більше ніколи її не побачу". Розумієте? Дитина залякана. Це видно! Я буду наполягати на психологічній експертизі, тому що діти накручені!

Нагадаємо, раніше Сергій Пархоменко зробив звернення у соцмережі щодо ситуації з дітьми.

Пропонуємо ознайомитися з його думкою:

"Досудове звернення до ліберальної преси і добрих самаритян:

Для початку я можу і хочу сказати тільки хороше про матір моїх дітей. Вона - прекрасна людина з особливим почуттям материнської відповідальності. Я принципово виховую своїх синів в абсолютній повазі до матері і у всьому медійному полі, вони не зможуть коли-небудь прочитати жодної іншої моєї позиції по відношенню до неї, крім як поважної. Її актуальне прагнення піклуватися про дітей і будь-якими засобами переконати громадськість у тому, що їхній батько – я тобто - негідна і аморальна людина, ще до суду, обумовлено суворою необхідністю її життєвих обставин і надмірною вразливістю. І тут я, як ніхто інший, беруся зрозуміти її.

Реальність така, що ми всі дивимось на світ по-різному, це нормально, і якщо, у поданні матері моїх дітей, батько її дітей викрадає їх і фальсифікує дозвільні документи, нам усім доведеться припустити, що вона, як автор своєї реальності, як мінімум щиро проживає її.

Вона, до речі, досить переконлива в своїй версії того, що відбувається, на мою власну думку, але, якщо вона права, то їй варто довести мою вину у правовому полі та надати мені нести відповідне покарання. Саме тому ми всі так чекаємо вирішення даного питання саме в правовому полі, ось чому я весь цей час був свідомо скупий на коментарі та оціночні судження стосовно будь-яких висловлювань третіх осіб на мою адресу. Я вважаю, що діяти саме так, а не інакше – єдино вірний вибір і моє невід'ємне право.

Я скажу вам більше. Якщо б я хотів вирішувати особисті питання в форматі розважального реаліті-шоу, я б давно це зробив. Але оскільки питання стосується майбутнього моїх дітей, я вважаю це абсолютно неприйнятним. Адже жодна громадська думка не буде мати юридичної сили, а рішення суду - буде.

Ті, хто мають власних дітей зрозуміють мене в цьому питанні. Давайте ж тепер знімемо напругу, ми всі повинні заспокоїтися. Ніякої катастрофи в тому, що батьки іноді бачать процес виховання й освіти своїх дітей по-різному, немає власне. Коли не вдається прийти до спільного знаменника, справа вирішуватися в суді, для цього й існує суд.

Тим більше зараз йдеться лише про визначення місця проживання з одним із батьків, а не про позбавлення батьківських прав або іншої надзвичайності, тому не потрібно драматизувати ситуацію. І, нарешті, останнє. До суду мої діти перебувають зі мною за наявності у мене всіх дозвільних документів з боку матері – цей факт легко перевірити і підтвердити. Останнє ви дізнаєтеся після закінчення судового розгляду, дочекайтеся ж його, як і личить вихованим і законослухняним громадянам.

Я ж, як відповідальний і вдумливий батько, з усією переконливістю застерігаю всі вільні медіа не робити необачних дій і не фабрикувати досудових репортажів і новин, де мова йде про моїх дітей. Це наша особиста справа, і ми вирішимо це в правовому полі. Займіться відкладеним розслідуванням політичних вбивств, новими жахливими вірусами, своїми власними дітьми, нарешті.

Також я застерігаю всіх тих добрих допитливих самаритян, які, вказуючи місце розташування моїх дітей в соціальних мережах, помилково вважають, що роблять добру справу. Використовуйте ваші пальчики, щоб, наприклад, написати вашим близьким і друзям, справьтесь про їхнє здоров'я і самопочуття. Це все, що я маю сказати вам по даній темі в досудовому режимі, друзі мої".