У понеділок, 2 березня, розпочався Великий піст. У цей час віруючі працюють над своїм внутрішнім світом, думають про покаяння і дотримуються харчових обмежень. Відмовляються від продуктів тваринного походження – м'яса, молочних продуктів і яєць.

Пісне меню повинно бути смачним і містити всі необхідні поживні речовини. Ведуча програми «Ревізор» на Новому каналі Юлія Панкова ділиться своїми рецептами страв, які готує під час посту.

"Сніданок – найважливіший прийом їжі, – каже Юля. – Тому він обов'язково повинен бути ситним. Рекомендую приготувати яблучний крамбл".

Рецепт від Ревізора Панкової, фото: прес-служба Нового каналу

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

4 шт. – яблук

4 ст. л. – будь сухофруктів

3 ст. л. – масла (я беру кокосове)

2 ст. ложки – меду

2 ст. л. – будь-яких горіхів

2 ч. л. – лимонного соку

5 ст. л. – вівсяних пластівців

Приготування:

1. Очистіть яблука від шкірки і насіння, натерти на крупній тертці або порізати кубиками і відразу збризніть лимонним соком.

2. Вибраний вами сухофрукт (в моєму випадку це чорнослив) добре промийте, поріжте, змішайте з яблуками і викладіть в жароміцну форму.

3. Вівсяні пластівці змішайте з маслом (у мене було кокосове, але можна використовувати і оливкову).

4. Викладіть вівсянку на яблука і поставте в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка. Яблучний крамбл готовий.

"На обід можна приготувати пісний суп з червоної сочевиці", – каже ведуча.

Інгредієнти:

½ ст. л. – томатної пасти

300 г – моркви

300 г – картоплі

200 г – лука

4 ст. л. – рослинного масла

сіль за смаком

½ ч. л. – солодкого червоного меленого перцю

2 щіпки – кукурмы

1 склянку – червоної сочевиці

Спосіб приготування:

1. Помийте і очистіть моркву і картоплю. Картоплю наріжте кубиками або невеликими шматочками, моркву – кружечками. Складіть в каструльку.

2. Промити сочевицю і додайте в каструлю. Залийте водою (приблизно 1,5 л), додайте томатну пасту і варіть з закритою кришкою 1-1,15 ч. Під час варіння періодично помішуйте суп, додайте води. До кінця варіння посоліть за смаком, додайте солодкий червоний перець і куркуму.

3. Цибулю поріжте невеликими кубиками і підсмажте на рослинній олії, періодично помішуючи, до готовності. Потім додайте цибулю в каструлю з супом і варіть ще 20 хв.

4. Подрібніть за допомогою блендера вміст супу до однорідності. Знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть дві хвилини.

5. Готовий суп розлийте по тарілках, посипте зеленню і подавайте до столу.

– Мій улюблений рецепт закуски з нуту рекомендую приготувати на вечерю, – каже Юля. – Вона корисна і поживна.

Рецепт від Ревізора Панкової, фото: прес-служба Нового каналу

Інгредієнти:

1 склянку – нуту;

40 м – насіння кунжуту

3 зубчики – часнику

сік половини лимона

3 ст. л. – оливкової олії

сіль і солодка паприка за смаком

Спосіб приготування:

1. Нут промийте і замочіть у воді на 12 годин. Воду злийте, налийте нову і варіть на повільному вогні під кришкою 2 години. Отриманий нутовый відвар не виливайте!

2. На сухій сковороді кунжут обсмажте до золотистого кольору.

3.Остиглий кунжут подрібніть в кавомолці.

4. Збийте блендером нут, кунжутную пасту, часник і спеції. Додайте сік лимона і оливкове масло, посоліть в процесі збивання. Додайте нутовый відвар.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "чай для Бога" з чебрецем зміцнить ваше здоров'я і захистить від застуди.

Як повідомляв Знай. ua, Аніта Луценко зізналася, що ефективніше, дізнайтеся переможця.

Також Знай. ua писав, що Панкова знайшла спосіб зробити Масляну вишуканіше.