Три роки пройшло зі старту глобального проекту Public Ріаnо українського композитора та піаніста Євгенія Хмари і його дружини Дарії Ковтун.

Почалося все з фортепіано посеред аеропорту в Мальті. Тоді Євген не стримався і у звичайній футболці та шортах зіграв власну композицію, чим привернув увагу дуже багатьох. Після публікації відеозапису перорманса на YouTube, дивним чином воно різко стало набирати популярність і стало вірусним. Сьогодні його подивилися більше 50 000 000 людей.

З тих пір це стало традицією подружньої пари - вони подорожують і грають на фортепіано в аеропортах і вокзалах по всьому світу. Дуже часто Євген виконує гімн України або традиційні пісні, щоб іноземці могли познайомитися з унікальною українською культурою.

Австрійська організація @openpianoforrefugees підхопила проект і фортепіано з'явилося на центральних площах практично всіх міст Європи.

Останній виступ Євгена пройшов на центральному вокзалі Києва 17 жовтня. Піаніст-віртуоз несподівано для всіх перехожих влаштував концерт, так що тисячі подорожуючих і проводжаючих змогли послухати інструментальну музику.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Нагадаємо, що український інді-рокер Alex Peakman випустив дебютний трек.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий боєць АТО Сергій Титаренко і українська співачка із США Аничка представили кліп на нову спільну пісню.