Соціальне реаліті-шоу ″Громада на мільйон. Спеціалісти″ вже встигла полюбитись українському глядачеві. Тому всім, хто чекає нового випуску, повідомляємо, що проект змінив день виходу і відтепер буде в ефірі щонеділі о 9:45.

За умовами проекту, учасники соціального реаліті, серед яких ‒ учителі, лікарі, готельєри, фахівці з туризму, культури та молоді, очільники сіл та громад ‒ на тиждень вирушають до іншої громади на аналогічну посаду для обміну досвідом

Вже цієї неділі, 20 жовтня, в реаліті покажуть обмін сімейних лікарів. Фахівець із Вознесенської громади на Миколаївщині Павло Шидлівський поїде в ″силіконову долину″ Європи ‒ Естонію, а лікарка Ель-Молл Кевалік з холодного Балтійського краю опиняється в сонячній Україні.

Сімейний лікар з України Павло Шидлівський відверто говорить про недоліки нашої медицини та вже давно мріє перейняти європейські практики.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Сімейна лікарка Ель-Молл Кевалік живе та працює в Лаагарі, мікрорайоні в передмісті Талліна. Медична реформа в Естонії відбулася 15 років тому. Сьогодні це ІТ-країна, що має повну цифрову базу пацієнтів. 9 із 10 опитаних пацієнтів задоволені роботою сімейного лікаря. Ель-Молл розповіла, що деякі естонці настільки полюбляють відвідувати лікаря, що часом навіть вигадують собі хвороби.

Учасники проекту отримають по 3 однакові завдання: працювати по-українськи, працювати по-естонськи та поділитись досвідом. Їх чекають несподівані відкриття й непрості випробування.

Естонка Ель-Молл буде збентежена тим, що в українських школах і садочках досі вимагають лікарняні довідки, адже в її країні батьки самі вирішують, чи одужала дитина і може відвідувати заняття. Та найбільше лікарка вразить своїми ідеями та підходами до роботи. Зокрема, вона покаже колегам, що накладати шви можна вчитись на бананах. Також Ель-Молл проведе старшокласникам заняття з сексуальної освіти, яке для них буде першим.

Павло спочатку дуже хвилюватиметься, а перевірку для нього влаштує сам персонал медичного закладу. Що стане справжнім випробуванням для українського лікаря в Естонії та які європейські практики після проекту будуть втілені у його Вознесенській громаді, покаже реаліті ″Громада на мільйон. Спеціалісти″.