Мало хто знає, що багато відомих голівудських акторів мають українське походження. Коли мова й заходить про українців у Голлівуді, згадують хіба що Ольгу Куриленко, Мілу Йовович та Мілу Куніс.

Однак, на них список українців серед зірок кіно і телеіндустрії не закінчується. Насправді Україна дала Голлівуду чимало справжніх суперзірок, та про це знають одиниці.

15 знаменитостей, про українське коріння яких ви навряд чи знали

Іванна Сахно
20-річна українська актриса Іванна Сахно в 15- річному віці переїхала в Лос-Анджелес і зараз активно штурмує Голлівуд.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

Ця тендітна блондинка ще в минулому році склала компанію голлівудським зіркам в роботі над знаковими фільмами, а вже в цьому році представила блокбастер "Тихоокеанський рубіж: Повстання" і екшен-комедію "Шпигун, який мене кинув". Іванна Сахно є нашою співвітчизницею!

Кріс Зілка
Коханий Періс Хілтон а з недавнього часу її наречений має в своєму роду і українське коріння. Раніше 33-річний Зілка зізнався в інтерв'ю для Interview Magazine, що його дідусь є українцем і родом з Києва.

Саме дідусь, який був скульптором по дереву, а пізніше працював на сталеливарному заводі в США, і надихнув Зілка зайнятися акторською діяльністю. Вони були дуже близькі, і Кріс навіть покинув коледж, щоб подбати про дідуся після серцевого нападу і шунтування судин серця.

Метт Зукрі
"По-українськи моє прізвище звучить як Чухрій, але тут (в Америці - ред. воно виявилося занадто складним для вимови, так ми всі і стали Зукрі", - розповідав в одному з інтерв'ю Метт.

Сім'я сподівалася, що, отримавши диплом в області політичних наук, Метт піде по стопах батька - професора Східного державного університету Теннессі. Однак Зукрі вибрав акторську стжку.

Ніна Аріанда Мацьо
Колега Метта Зукрі за серіалом Good Wife Ніна Аріанда народилася на Манхеттені, в родині українських емігрантів Петра і Олесі Мацьо. У квітні 2011 року вона дебютувала на бродвейській сцені в головній ролі в п'єсі «Народжена вчора» з Джеймсом Белуші і Робертом Шоном Леонардом. У 2012 році Аріанда виграла премію "Тоні" за кращу жіночу роль у постановці "Венери в хутрі».


Крім роботи в театрі, Ніна Аріанда знялася в кінофільмах "Перемагай!", "Небо і земля", "Північ у Парижі", "Як вкрасти хмарочос" і "Голіаф".

Кетрін Винник
Зірка серіалу "Вікінги" називає себе білінгвом, хоча і зізнається, що досконально вивчила англійську лише в школі: в сім'ї актриси говорять виключно по-українськи. Предки батька, розповіла Кетрін в інтерв'ю канадському виданню, родом зі Старого Самбора та Івано-Франківська, а родичі матері - з Львівської та Тернопільської областей.
Ketrin Vinnik.

До ролі Лагерта, яка прославила її на весь світ, Кетрін встигла зіграти в стрічках "50 перших поцілунків", "Кілери" і серіалі "Доктор Хаус". Плюс до всього, Винник - дипломований охоронець.

Джон Спенсер
Лауреат "Еммі" народився в Нью-Йорку в багатонаціональній сім'ї: його батько був нащадком чеських і ірландських емігрантів, а мати Спенсера була з родини емігрували в 20-і роки українців.

За своє життя Спенсер зіграв в більш ніж 30 бродвейських постановках, 15 фільмах і 20 телесеріалах, однак найбільшу славу йому принесла роль глави адміністрації президента США Лео Макгаррі в серіалі "Західне крило". Джон Спенсер помер в 2005-му, не доживши 4 днів до свого 59-річчя.

Зої Уонамейкер
Предки батька Зої емігрували в Америку з вируючої Одеси на початку XX століття, сам же батько, Сем Уонамейкер, змушений був залишитися в Британії після того, як в розпал "полювання на відьом" в США його звинуватили в пособництві комуністам. У кіно Уонамейкер прийшла вже будучи відомою театральною актрисою.

Як зізнається сама Зої, в першу чергу її залучали фентезі та фільми для дітей. Їх в її послужному списку чимало: "Країна фей", "Темне царство", "П'ятеро дітей і чаклунство", екранізація диккенсовского "Девіда Копперфільда" а також роль Роланда Гуч в "Гаррі Поттері і філософський камінь". Також на її рахунку зйомки в "Пуаро Агати Крісті", "Докторі Хто" і "7 днів і ночей з Мерилін".

Еріка Еленіак
У липні 1989 року 20-річна білявка потрапила на обкладинку журналу Playboy. Саме так її помітили продюсери, які шукали акторів для серіалу "Рятувальники Малібу", - Еленіак запросили на роль Шоуні Маккален без попередніх проб. В цілому Еріка знялася в 44 епізодах, після чого пішла через те, що їй не сподобалася змінилася концепція серіалу.

Сьогодні 48-річна актриса є щасливою мамою 12-річної дочки Індіани. За словами Еріки, турбот у домогосподарки більше, ніж на піку кар'єри.

Тетяна Маслані
Канадка з українськими коренями більше 10 років присвятила театру і стендап-виступам. У канадському SСI-fi серіалі Orhan Black, який побив всі рекорди прокату, Маслані виконала відразу шість головних ролей - вченого Сари Меннінг та п'яти її клонів. За цю роль вона удостоїлася більше 15 теленагорода, в тому числі People's Choise Awards і Golden Globe.

Алла Корот
У 7 років Алла емігрувала з родиною з Одеси в Сан-Франциско, а в 17 - виграла титул «Міс Каліфорнія». У 1990-му заради ролі в серіалі "Інший світ" переїхала з Каліфорнії до Нью-Йорка.

Піком кар'єри Корот стала участь в серіалі "Округ", а також ролі в теледрами "Центральний госпіталь" і "CSI: NY". Цікавий факт: образ Есмеральди в диснеївському мультфільмі "Горбань із Нотр-Дама" змальований з Алли Корот.

Бред Фальчук
Левова частка комерційно успішних американських серіалів останнього часу - дітища продюсерської колаборації Райана Мерфі і Бреда Фальчук. Взяти хоча б "Частини тіла", "Хор", "Американську історію жахів", "Корольов крику" або "Американську історію злочинів".

Втім, популярність до відомого до цього лише у вузьких колах продюсеру прийшла не після рекордної кількості номінацій на Golden Globe, а після того як пресі стало відомо про його стосунки з Гвінет Пелтроу.

Курт Ісварінко
Ісварінко прославився як селебріті-фотограф, проте встиг спробувати себе в якості кінооператора (Ghost of Genius, Prenuptial Tango) і продюсера (Dr. Moreau's House of Pain, Puppet Master: The Legacy).

Як і Бреду Фальчук, триматися поза увагою папараці Курту вдавалося лише до зустрічі зі своєю зірковою коханої. У 2011-му Ісварінко одружився на зірці серіалів "Зачаровані" та "Беверлі-Хіллз, 90210" Шеннен Доерті.

Кирило Куліш
Кирило Куліш - наймолодший танцюрист, прийнятий в Академію балету Сан-Дієго, а ще триразовий лауреат балетної премії Youth America Grand Prix і Tony Awards.

"Зірковий час" Куліша - центральна партія в мюзиклі "Біллі Елліот", за яку він удостоївся 10 міжнародних театральних нагород, а також пропозиції стипендій від Королівської балетної школи, Паризької школи опери та балету і запрошення виступати в проекті Kings of Dance.

Джекі Іванко
У грудні 2010-го топ-10 YouTube очолив ролик, на якому ангелоподібні 10-річна дівчинка виконує O Holy Night під час запалювання вогнів на президентській ялинці у Вашингтоні. Це - Джекі Іванко, американська "чудо-дівчинка", яка виступає в жанрі класичного кросовера.

Нагадаємо, Мілла Йовович, яка народилася в Києві, пишається своїм корінням

Як повідомляв портал Знай.ua, уродженка України акторка Міла Куніс розповіла деталі зустрічі із подружжям Зеленських

Також Знай.ua писав, зірка серіалу "Секретні матеріали" Девід Духовни теж українського походження.