Суддя популярного кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно зберігати продукти.
1. Не змішувати продукти.
Кожен продукт повинен зберігатися у власній упаковці. Крім того, заборонено змішувати продукти з різних партій.
2. У холодильнику на верхніх полицях розташовуються готові вироби, сирі – як якомога нижче.
3. Готові вироби кухаря зберігають на окремих поличках.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Кришка повинна бути щільно закрита, і кожна гастроємність повинна бути підписана – що, ким і коли це було приготовлено.
4. Для кожного напівфабрикату санітарні служби також визначили термін придатності.
Змішаний фарш не можна зберігати в холодильнику, тільки заморожувати.
5. Помідори потрібно зберігати в картонному ящику.
Обов'язково з дірочками, щоб до них потрапляло повітря. Зелень краще зберігати у вологому рушнику, помістивши в контейнер. Трави найкраще зберігають свої властивості в холодильнику при температурі 4-7 градусів.
6. Сири не варто завертати в харчову плівку, краще в пергаментний папір.
Для круп і борошна обов'язкова герметична упаковка, в іншому випадку там заведуться жучки. Яйця і консерви можна зберігати поза холодильником.
Нагадаємо, новий сезон "МастерШеф" готує спекотні сюрпризи.
Як повідомляв портал "Знай.uа", суддя шоу "МастерШеф" розповів про базові знання кухні.
Також "Знай.uа" писав, на СТБ стартує 2 сезон шоу "Наречена для тата".