Суддя популярного кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно зберігати продукти.

1. Не змішувати продукти.

Кожен продукт повинен зберігатися у власній упаковці. Крім того, заборонено змішувати продукти з різних партій.

2. У холодильнику на верхніх полицях розташовуються готові вироби, сирі – як якомога нижче.

3. Готові вироби кухаря зберігають на окремих поличках.

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Кришка повинна бути щільно закрита, і кожна гастроємність повинна бути підписана – що, ким і коли це було приготовлено.

4. Для кожного напівфабрикату санітарні служби також визначили термін придатності.

Змішаний фарш не можна зберігати в холодильнику, тільки заморожувати.

5. Помідори потрібно зберігати в картонному ящику.

Обов'язково з дірочками, щоб до них потрапляло повітря. Зелень краще зберігати у вологому рушнику, помістивши в контейнер. Трави найкраще зберігають свої властивості в холодильнику при температурі 4-7 градусів.

6. Сири не варто завертати в харчову плівку, краще в пергаментний папір.

Для круп і борошна обов'язкова герметична упаковка, в іншому випадку там заведуться жучки. Яйця і консерви можна зберігати поза холодильником.

Нагадаємо, новий сезон "МастерШеф" готує спекотні сюрпризи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", суддя шоу "МастерШеф" розповів про базові знання кухні.

Також "Знай.uа" писав, на СТБ стартує 2 сезон шоу "Наречена для тата".