Слід нагадати, що в суботу, 17 серпня, легендарному українському музиканту, лідеру групи "Скрябін" Андрію Кузьменко міг би бути 51 рік.

Жахлива трагедія в 2015 році потрясла всю країну. Протягом довгого часу з'являлися різні версії про загибель. У мережі навіть ходили чутки про вбивство.

Тут зібрані всі відомі версії про жахливу ДТП, що сталася чотири роки тому.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як загинув Кузьма Скрябін

Так, Андрій Кузьменко 1 лютого відіграв свій останній концерт в Кривому Розі. Після заходу він повертався додому, коли близько 08:20 біля села Лозуватка сталося зіткнення його позашляховика з вантажівкою. Музикант помер прямо на місці, і постраждали дві жінки.

З цього моменту і починаються версії, здогадки, чутки і спростування

Майже відразу в ГУ МВС у Дніпропетровській області повідомили, що відкрито кримінальне провадження за фактом порушення музикантом ПДР. Стверджувалося, що позашляховик Скрябіна виїхав на зустрічну смугу, втратив керування і зіткнувся з автомобілем ГАЗ.

Таку інформацію надав очевидець з оточення музиканта, який захотів залишитися анонімним.

"Свідок бачив, як на великій швидкості Toyota Sequoia (в якій був Андрій) на заокругленні дороги виїхав на зустрічну смугу, де і зіткнувся з молоковозом. Чому водій джипа виїхав на зустрічну – незрозуміло. На даній ділянці дороги був ожеледь" – поділився інкогніто.

Всім фанатам було відомо, що Кузьменко чудово керував автомобілем, звідси і пішли чутки про замах на музиканта. Тут же в ситуацію втрутився відомий український телеведучий Олексій Мочанов, підкресливши, що ніхто Андрія вбивати не збирався.

"За внутрішньою інформацією, Кузьма їхав рано вранці, після вечірнього концерту з Кривого Рогу і дуже поспішав, тому що йому потрібно було встигнути на літак. Чому не прокинувся на годину-дві раніше або не взяв у поїздку водія, щоб не заганяти себе у стенокардію – ми вже не дізнаємося. Але звинувачувати водія молоковоза тільки тому, що він селюк і їздить на газоні, а другий учасник ДТП – відомий на всю Україну та околиці співак і класний хлопець, нікому не дозволено. Ні шанувальників, ні друзям, ні рідним", – написав Мочанов на наступний день після трагедії.

Версія вбивства Скрябіна

Через кілька днів після похорону в мережі сплив ще один свідок, який стверджував, ніби Кузменко був убитий.

"Мене обігнав білий джип. Його наздогнала чорна "Хонда" і почала підрізати на повороті з боку узбіччя, немов штовхаючи до середини дороги. Далеко стояв молоковоз. Коли "Хонда" випхала джип, молоковоз виїхав назустріч. "Тойота" з ним зіткнулася. "Хонда" поїхала далі. А я зупинився. Я сказав даішникам, що був свідком аварії. Але мене не хотіли слухати, взяли телефон, досі ніхто не дзвонить", – запорізький підприємець Дмитро Ященко.

Чоловік розмістив оголошення про аварії в соцмережі, але на наступний день його сторінку заблокували. Він стверджував, що почав отримувати дзвінки від незнайомців із запрошенням на зустріч для обговорення події. Це стало поштовхом для поширення всіляких чуток.

Змова спецслужб

Однією з найпопулярніших версій став змову українських спецслужб. Причиною для таких чуток стали непрості часи для воюючої України, а також досить різка позиція Кузьменко по відношенню до влади, що, наприклад, чітко можна було побачити з його листа-послання президенту і по останньому інтерв'ю в Кривому Розі про Донбасі. Він тоді побажав країні справжнього патріота-президента, тому що раніше були "тотальні шахраї, злодії та бандити, які розікрали все, довели країну до війни, і нам її розсьорбувати. Тому що у них стоять заправлені літаки. Вони в потрібний момент валізки завантажать і звалять", – говорив Кузьменко.

На якийсь час всі теорії з приводу загибелі музиканта вщухли, поки в 2018 році знову не сплив якийсь таємний свідок, який повторив історію запорізького підприємця про третю машину.

Спростування чуток про вбивство музиканта

Український шоумен і волонтер Сергій Притула в тому ж році не стримався через конспірологічних теорій в мережі.

"Хто забив Кузьму?! Навіщо ви приплітають цієї людини де треба і де не треба? Андрій загинув при абсолютно зрозумілих обставин. І в своїй загибелі винен він особисто", – скипів він.

Зверталася до українців та мама загиблого Ольга Михайлівна Кузьменко з проханням не спекулювати на темі смерті її сина. Ще в 2015 році він стверджувала, що трагічна аварія є страшною випадковістю.

"Мені вже всі доклали, є свідок, людина, який їхав з ним в машині. Поговорили з нею. У середині дороги був лід. Все було сухо, і посеред дороги була льодова брила. І він на неї потрапив. Не було ніякого вбивства! Мого сина ніхто не вбивав! Заспокойтеся", – говорила вона тоді.

Крапку в питанні поставив в 2019 році Олексій Мочанов, який знову звернувся до українців. "Убили, помстилися, організували...". Не слухайте бреднів, будь ласка! Андрій Кузьменко загинув у дорожньо-транспортній пригоді, на жаль, яке сталося з його власної вини. Недогляд. Недооцінки ситуації", – писав він.

Молчанов також припустив, що Кузьменко їхав зі швидкістю 80-90 кілометрів на годину, так як був ранок, він ще не прокинувся.

"Але на чорному льоді і на такий валкою важкої машині це було критично. Не впорався. Не остерігся і не вберігся", – додав він.

Нагадаємо, що Вакарчук трепетно привітав Скрябіна з Днем народження.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ірина Білик нагадала про Скрябіна інтимним кадром із кліпу.

Також портал Знай.ua писав, що український Джастін Бібер трепетно згадав свого "хрещеного" Кузьму Скрябіна.