12 липня у світі відзанчають День фотографа. Святкує також і український ведучий-мандрівник Дмитро Комаров. Зірка тревел-шоу "Світ навиворіт" розповів, що для нього означає фотографія, коли ця справа стала його улюбленою та показав кілька цікавих знімків з дитинства.

Про це Дмитро написав на сторінці в Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Для мене це професія доленосна, саме вона нерідко направлених за життя в потрібні сторони, і, наприклад, частково призвела до створення #мирнаизнанку. Це генетичне", - пише Комаров.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Ведучий також розповів, коли захопився фотозйомкою та хто цьому навчив.

"Мій тато обожнює фотографувати, в 80-е роки у нього була серйозна колекція фотоапаратів, аж 17 штук: від Зміни 8М до мініатюрного "шпигунського" фотика Київ Вега, з міні-плівкою (розмір кадру 10х14 мм). Це була моя улюблена іграшка в початкових класах, такий апарат агента 007. Ми з друзями влаштовували "спецоперації" і чатували з цим фотіком вчителів, друзів, недругів і однокласниць, яким симпатизували)) По школі в 1991 ходили легенди про "червону плівку", якщо дістати яку, на фотографіях людина буде виходити оголеним. Про те, що це вигадка, я дізнався 1995-му, коли мені було 12 років. Я записався в фотогурток і нарешті спробував сам проявити плівку і надрукувати чорно-білу фотографію. Це була магія: світло червоної лампи, ванночки з проявником і фиксажом, в яких я полоскав пицетом десятки кілограмів фотопаперу і не міг зупинитися".

Однак це захоплення сина було не таким вже й невинним. Як згадує Комаров, уся родина страждала від його "дослідів".

"Коли я друкував у ванній - сім'я не могла нею користуватися😂 Тому зазвичай робив це ночами. Загалом, це був діагноз, від якого я так і не зміг вилікуватися. Через фотографію я в 17 років зміг потрапити на роботу в редакцію газети і відкрити для себе світ журналістики... Фотографія робить життя цікавішим та яскравішим, надає багатьом занять додаткові сенс і мета. Всім неймовірних ракурсів і побільше позитиву".

Нагадаємо, Комаров розповів, чим його зачепила Кучеренко.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаров з "Світу навиворіт" благає українців про допомогу.

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Комаров ледь не став "банкрутом" в Одесі.