Дмитро Комаров – один із найвідоміших ведучих України. Визнаний travel-журналіст, автор, екстрим-мандрівник і фотограф – навіть справжній світський лев. В Україні він зібрав багато титулів і нагород, зокрема і таку гламурну як найкрасивіший чоловік України від «Viva! Найкрасивіші-2017». Але не розвагами єдиними: Дмитро використовує свою популярність в благодійних цілях, збираючи гроші на лікування важкохворих діток. Які цікаві, а може, й провокаційні факти приховує його біографія і в чому секрет такого успіху?

Комаров у повний зріст

Зріст, вага, параметри фігури

Дмитро Костянтинович народився 17-го червня 1983 року в Києві. За знаком Зодіаку він Близнюки, а це говорить вітряну творчу натуру, прагнення якої можуть змінюватися, наче погода навесні. Тому не дивно, що про його амурні справи ходять легенди, але громадськості до сих пір достеменно невідомо, з ким Комаров зустрічається.

При зрості 180 сантиметрів він стабільно тримається у вазі близько 77-и кілограмів.

Комаров в юності

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Сім'я

Дмитро з'явився на світ за часів ще Радянського Союзу в простій і типовій для того часу родині робітників. Його батьки і донині залишаються скромними, непублічним людьми. Діма був первістком, у нього ще є брат і сестра. Як згадує сам Комаров, в 90-і роки його сім'ї доводилося нелегко, як і більшості сімей України. Але, незважаючи на фінансові труднощі, в родині збереглася тепла, дружня і щаслива атмосфера. Адже головне в житті – любов.

Комаров

Біографія

Уся біографія Дмитра Комарова від самого початку пов'язана із журналісткою діяльністю. Письменницький талант і прагнення до пізнання світу через його аналіз (словом, журналістські задатки) Дмитра проявилися у феноменально ранньому віці. Уявляєте, цей школяр почав писати статті для журналів/газет ще в початкових класах!

А в 17 років, коли перед більшістю тільки постає питання про вибір професії, Комаров уже працював у відомому київському виданні. Тоді вчорашній випускник став редактором в «Теленеделе» і з натхненням доводив до «літературної» досконалості матеріали цього тижневика.

Комаров в житті

Кар'єра

Наявність роботи відразу після отримання атестата, тим не менш, не стала приводом для того, щоб закинути навчання. Дивно, але Дмитро вступив не в який-небудь лінгвістично-філологічний ВНЗ, а став вчитися в Національному транспортному університеті. У студентські роки він мав неабияку «літературну» діяльність. Крім офіційної роботи в «Теленеделе», Комаров ще робив публікації в престижних журналах на кшталт «Playboy» і «EGO».

Але не гламуром єдиним: далі його потягнуло і в більш серйозну соціальну тематику. Так жвавий хлопець став спеціальним кореспондентом газети «Известия в Україні», пізніше – «Комсомольської правди». І це все ще до 3-го курсу. Тоді він до цих занять додав ще й паралельне навчання на профільному журналістському факультеті в Київському університеті культури і мистецтв. Так, що знаменитий телеведучий має цілих два дипломи, які, здавалося б, суперечать один одному – інженерний і PR (фахівець зі зв'язків з громадськістю).

При такій шаленій активності у молодого хлопця залишався час і на розваги. Тоді-то і виявилося його захоплення подорожами. У своїх «походах» Комаров віддавав перевагу найменш популярним туристичним місцям. Його завжди цікавили віддалені незвичайні куточки: крихітні селища, невеликі міста, знайомство з тамтешніми жителями, їх культурою, і пізнання справжнього, а не вдаваного колориту. До того ж в такі подорожі Діма відправлявся на самоті. На його думку, тільки так можна по-справжньому заглибиться в незнайомі місця і перейнятися їх духом. Як тоді, так і зараз, його талісман у всіх дорогах – жовто-блакитний прапор України.

Під час поїздок молода чоловік, як і будь-який інший турист, робив безліч фотографій. Але у нього відразу якось виходило робити не банальні знімки, а створювати цілісні репортажі «з місця подій». Уже на початкових етапах кар'єри мандрівника Комаров міг презентувати авторські виставки про ті чи інші далекі і приховані від очей звичайного туриста країни. Так, серед значущих робіт можна назвати його виставку 2005-го року, присвячену Африці. У неї входять рідкісні кадри з Танзанії і Кенії. У 2007-у він представив експозицію під назвою «Непал. Рік 2064 ». А 2009-й рік позначився виставкою «Індосутра», яка зображує «незаймані» ​​стежки чудової Індії. Вона стала особливо значущою. Адже під час подорожі до Індії Комарову (єдиному на той момент з усіх фотокореспондентів в світі) дозволили відзняти процес кремації на березі річки Ганг.

Та поїздка була примітна не тільки цим. За 90 днів молодий чоловік проїхав 20 тисяч кілометрів. І ця подорож отримала почесне місце в Книзі рекордів України. Словом, дивне і приємне захоплення Комарова логічно вилилося в справу його життя. Згодом він почав брати із собою відеокамеру замість фотоапарату – так і виникла ідея програми, яка згодом зробила Комарова впізнаваним журналістом. Ідея полягала в тому, щоб демонструвати людям не відомі куточки світу, а оригінальні репортажі про дикі племена, важкодоступні місцини планети, екзотичних тварин, разючі ритуали і глибинні звичаї. У підсумку це телешоу отримало назву «Світ навиворіт». На великих екранах його прем'єра відбулася в 2001-у році на телеканалі «1+1». Тоді в першому випуску через його розповідь публіці постала Камбоджа зі своїм справжнім життям. Тут камбоджійці їли тарантулів (які, між іншим, є отруйними), представляється життєвий уклад племені екс-канібалів, а також розкриваються двері місцевих будинків терпимості. Далі був не менш успішний ряд сюжетів про колориті Індії. Пізніше - Ефіопія, Занзібар, Танзанія, Кенія, Куба, Болівія, Таїланд, Мексика, В'єтнам, Японія, Бразилія та ін. ін. А чого варті неймовірні шоу-пригоди з Дмитром Комаровим в Непалі, Казахстані або Японії! У цих програмах щирий телеведучий розповідав українському глядачеві про найбільш «нецивілізовані» місцевості країн, показував людей з дивними професіями і їх найяскравішу культуру! Під час зйомок він підкорив Еверест, потрапляв в землетрус на 5 з половиною балів і в багато інших екстремальних ситуацій. Часто телеглядачам доводитися переживати навіть за його життя.

Сказати, що передача швидко здобула успіх – нічого не сказати. «Світ навиворіт» миттєво завоював серця глядачів і приголомшливо увійшов в топи рейтингів ефіру телеканалу. Все пішло настільки добре і успішно, що в 2015-у році Дмитро Комаров знову потрапив до Книги рекордів України. Номінація називалася «найбільша кількість туристичних програм, які відзняті мінімальною знімальною групою». Уявляєте, в усі свої експедиції Комаров відправлявся тільки в компанії оператора.

Незважаючи на складний графік і шалену зайнятість, одними лише подорожами Дмитро Комаров, схоже, обмежуватися не збирається. Нещодавно, у 2017 році він взяв участь в популярному танцювальному телешоу «Танці з зірками». Тоді продюсери підібрали йому в партнерки ідеальну дівчину – Олександру Кучеренко, володарку титулу Міс Україна 2016. Під час прямих ефірів глядачі змогли побачити улюбленого телеведучого в новому амплуа – у ролі артистичного танцюриста в шикарних образах. На блискучому паркеті він танцює і румбу, і танго, і самбу, і пасодобль і багато іншого. Незважаючи на його скромні успіхи в освоєнні па і разючу незграбність, глядачі вперто не хотіли відпускати Комарова – раз у раз рятували від вильоту вражаючою кількістю голосів усупереч думці журі. А його месенджери в Фейсбуці і Інстаграмі просто вибухали від слів підтримки!.. Хто зна: може, в результаті саме він би і став переможцем у «Танцях» минулого року, якби сам благородно не відмовився від участі в проекті на певному етапі. Вже практично дійшовши до фіналу, Діма вирішив покинути шоу, поступившись своїм місцем більш талановитому і гідному, на його думку, учаснику. Але на цьому гарні вчинки не закінчилися! Всі гроші, які були виручені за надіслані повідомлення в його підтримку, він попросив керівництво програми передати в Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям.

Далі – більше: Комаров розвиває свою діяльність і в інші сфери. У 2018-у році він розповів про те, що скоро світ побачить написана ним книга. Звичайно, вона буде присвячена туристичній тематиці і насичена найбільш практичною і корисною інформацією для майбутніх туристів: фото, рецепти страв, поради від бувалого, і рекомендації щодо екзотичних маршрутів. Дмитро настільки амбітний, що в своєму анонсі навіть порадив її школярам в якості альтернативного підручника з географії. Уявляєте, ось так от один раз на уроці: звертаємося до книги Дмитра Комарова?..

Комаров із прихильницею

Особисте життя

Наразі Дмитру Комарову 35 років – і можна сказати, що він закоренілий холостяк. До сих пір жодного разу не був одружений. Діти? Теж немає. Він ніколи не виходить у світ зі своїми дівчатами і навіть поки не говорить про плани завести сім'ю. Молодий чоловік вважає, що зараз йому важливіше бути цілком відданим своєму шоу і професії. Тим більше він не вважає за можливе побудувати міцні серйозні стосунки через свої затяжні і дуже часті відрядження. Що ж, схоже, Комаров свято відданий єдиній пристрасті – пристрасті вивчення незвичайних країн і пізнанню світу з вивороту.

А громадськість, здається, все одно по-справжньому гаряче цікавить тільки одне питання: коли ж Комаров одружиться? Одного разу в інтерв'ю він зізнався, що хоч і самотній, але, тим не менш, чуттєвий і емоційний. Правда, навіть такі якості не дозволяють йому несерйозно ставитися до любовних стоунків. Адже він, як моряк, міг би в кожному порту мати «кохану». Але такі короткострокові інтрижки для телеведучого – табу. А ось на серйозні глибокі романи у нього просто немає часу. І до того ж, українки, не втрачайте надію! Перед чужоземними екзотичними красунями він віддає перевагу саме співвітчизницям. Адже з повною упевненістю заявляє: кого б він не побачив в різних куточках Землі, а в Україні все одно найкрасивіші дівчата. Крім того, медійний мандрівник вважає, що різниця культур і менталітетів не сприяє створенню міцної гармонійної родини. Адже шлюби тримаються не на пристрасті, закоханості і ейфорії, а на спільності інтересів, досвіду і поглядів на життя. Тому свою майбутню обраницю Комаров бачить виключно як дівчину, з якої виріс на одних і тих же мультфільмах і казках; яка читала ті ж книги, що і він; ввібрала з молоком матері ті ж цінності і поняття в сприйнятті світу. Основа серйозних стосунків для Комарова – це глибоке щире спілкування.

Комаров у мандрах

Цікаві факти/плітки

Комаров дуже стримано відповідає на всі питання про особисте життя. Але одного разу він відверто висловився про це у своєму Інстаграмі. На честь срібного весілля батьків ведучий поділився архівними фото з їхнього весілля. Вітаючи маму і тата з пам'ятною датою, Діма звернув увагу своїх підписників на те, що їх шлюб був далеко не раннім. Батько одружився в 35, а мама – в 27. А це практично пенсійний вік для першого весілля в радянські часи! «Саме тому, що навіть в ті часи майбутні Комарови не звертали уваги на шаблони суспільства, а спокійно шукали свою другу половинку – їхня родина вийшла гармонійною і щасливою», – до такого висновку приходить Дмитро у посланні. Також в коментарі телеведучий їдко помічає, що у людей немає терміну придатності, а значить, і немає правильного віку для тих чи інших дій/вчинків/подій.

Дмитро Комаров активно займається благодійністю. В недалекому майбутньому планує створити власний фонд для підтримки хворих діток. Наразі він є лідером акції «Чашка кави». В її рамках він агітує перераховувати гроші, які ми зазвичай витрачаємо на повсякденні дрібниці на зразок зайвої чашки кави в гламурному кафе, на допомогу нужденним. Також спільно з Андре Таном він створив проект «Світ навиворіт», в рамках якого займається продажем іграшок в благодійних цілях.

Дмитро Комаров потроху починає акторствувати. Під час однієї з експедицій він зіграв в японському музичному ролику для тамтешньої жіночої групи. Кліп являє його як іноземного журналіста, який від запальною заморської музики пустився в нестримний танок.

Фотографії

Комаров в дитинстві

Комаров "Танці з зірками"

Комаров: екстрим-селфі

Батьки Комарова

Комаров благодійність

Відео

Новини

Нещодавно Дмитро розповів, чим буде дивувати в новому сезоні «Світ навиворіт»

А також ми повідомляли про жахливий інцидент з його експедиції

Посилання

Дмитро Комаров активно ділиться своїми новинами з підписниками в Інстаграм: https://www.instagram.com/komarovmir/

Також у нього є офіційна сторінка в Фейсбук: https://www.facebook.com/1plus1.DmitroKomarov/

Та офіційний ютуб-канал авторської програми: https://www.youtube.com/channel/UCdIp4tcWOGihEQKYxzSlFaQ?ucbcb=1