У п'ятницю, 29 березня, стало відомо про те, що з життя пішла відомий французький режисер і сценарист Аньєс Варда.

Їй було 90 років, пише The Guardian.

За даними видання, постановниця померла від ускладнень після онкологічного захворювання.

Варто нагадати, що Аньєс Варда відома роботами "Клео від 5 до 7" (1962), "Щастя" (1965), "Одна співає, інша немає" (1977), "Без даху, поза законом" (1985).

Аньєс Варда за роки плідної творчої роботи ставала лауреатом багатьох нагород: Срібний ведмідь, Золотий лев, Премія Луї Деллюка, три Сезара і почесний Оскар за внесок у кіномистецтво. Стиль Варда відрізняється інтересом до соціальної та феміністської тематики, документального реалізму та експериментальний підхід.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Нагадаємо, соліст і засновник британської групи The Beat Роджер (Ранки) Чарлері помер у вівторок, 26 березня. Про це повідомили на офіційному сайті групи.

Співак помер в оточенні сім'ї у себе вдома.

"Ми з глибоким сумом підтверджуємо, що Роджер помер у віці 56 років. Ми втратили талановитого художника, харизматичного фронтмена і відмінного друга" – йдеться у повідомленні.

Восени 2018 року у музиканта був діагностований рак. Черлері боровся з хворобою – проходив різні курси лікування.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 27 березня, померла заслужена артистка України Зінаїда Цесаренко, про що стало відомо з повідомлення театру ім. Франко, в якому вона служила.

Колеги висловили співчуття рідним і близьким артистки:

"Колектив театру з глибоким сумом сповіщає про перехід в інші світи талановитої Актриси, неймовірної Жінки, чуйної, доброзичливої Людини, корифея театру, заслуженої артистки України Цесаренко Зінаїди Василівни".

Також Знай.ua писав про те, що в Грузії помер у віці 58 років відомий радянський кіноактор і режисер Ерекле Бадурашвілі.