Суддя Національного відбору України на Євробачення Андрій Данилко – один з небагатьох, хто вкрай рідко реагує на негативні відгуки у свій бік. Поразка сім років тому у ролі Сердючки на такому ж самому конкурсі далася взнаки.

Але нещодавно він зробив виключення і "пройшовся" по найбільш розповсюдженим питанням глядачів.

Євробачення 2019 – "куплене"?

Андрій Данилко, суддя Національного відбору України на Євробачення

Найбільше критики було у бік учасниці MARUV, котра регулярно виступає в Росії і не бачить у цьому нічого поганого. Її номер сприйняли, як зухвалий, хоча Данилко вважає інакше:

"Ніхто не виступає на 8. Усі десь посередині. Несподівано для мене блискуче виступили Freedom jazz, хоча знаю їх давно. Це було дуже точно, яскраво. Дороге вар'єте, дівчатка дуже злагоджені, легкі. Я взагалі люблю, коли на сцені легко. Коли не борються. Але у нас така країна, такі люди... "А, все зрозуміло! Все куплене! От... ця MARUV... Я вам скажу так: представити країну може хто завгодно. Абсолютно всі можуть взяти участь. Вона працює у своєму жанрі, як вона сказала, "інтелігентної провокації". Я ще так здивувався — непогане формулювання, але потім мені сказали, що це не її фраза. Так, мені це схоже на NikitA, на Дашу Астаф'єву", - додав суддя.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

Данилко згадав, яким болісним для нього був 2007 рік, хоча Сердючка виборола друге місце, але після цього нею нехтували і навіть влаштовували показові акції протесту – закидували гнилими помідорами, та спалювали імпровізоване опудало. Це не могло не вплинути на артиста:

Дивіться: Сердючка на Євробаченні

"І я пам'ятаю, як у 2007 році у мене реально стрес був, хоча я загартований у цьому плані. Мене знищували. Тому розумію учасників, вони переживають, і я намагаюся нікого не образити. Навіть якщо відбуваються якісь моменти образ, то кажу — я ж не обговорюю їхню творчість. А тільки те, як це буде виглядати в рамках конкурсу у Тель-Авіві".

Maruv, учасниця Національного відбору України на Євробачення 2019

"Мені тільки хочеться, щоб люди були добрішими. Такі образливі речі пишуть. Таке воно все беззубе, брудне... ніякого конструктиву, а просто, щоб поскиглити. Критика із серії "я зробив би краще, якби вмів", - прокоментував Данилко.

Дивіться: MARUV – Siren song. Перший півфінал. Національний відбір на Євробачення-2019

KAZKA стали розчаруванням

Kazka, український гурт

Розчарував Данилка гурт KAZKA – від народних улюбленців після безумовного хіта "Плакала" очікували набагато більше, і не тільки судді:

Kazka, український гурт

"Дивлюся, як ось нині накинулися на тих же KAZKA. Успіх не пробачають. А у них повністю свій почерк. Їх одразу можна впізнати, у них є обличчя. І це зроблено в Україні. Це дуже рідкісна історія зараз. Я теж аналізував моменти зі співом, до яких причепилися. Може, і справедливо. Але я бачив її (солістку Сашу Зарицьку. — Ред.) на репетиції — співає як платівка. Але розумієте, коли людині постійно про це говорять... що вона хвора, хвора, хвора, — людина може захворіти", - впевнений він.

Дивіться: KAZKA – Apart. Другий півфінал. Національний відбір на Євробачення-2019

"Згадайте Melovin, йому теж дісталося"

Melovin, представник України на Євробаченні 2018

Не обійшов увагою і учасника минулорічного відбору. Він зайняв за рівнем симпатій глядачів найкращу позицію, а коли повернувся із 17-м місцем, негативу було не уникнути:

Melovin, учасник "Євробачення 2018"

"Згадайте, як минулого року були проти Melovin. Але тільки він виступив, почалося: "Молодець!", "Добре виступив!", "Не соромно!" Ми не бачили тих журі, які оцінювали його. Але за глядацьким голосуванням у нього було 7 місце. Важлива не перемога на конкурсі, а саме крута презентація країни. І щоб це було по-різному. От ми різні там. Був період однотипності, але з появою національних відборів пішло реальне зрушення", - підсумував Данилко.

Дивіться: Melovin, Євробачення 2018

Дивіться: Нацвідбір на Євробачення-2019. Другий півфінал

Нагадаємо, українцям показали головні причини провалів на Євробаченні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Притула поставив на місце 1+1 після скандалу на Євробаченні 2019. Також "Знай.ua" писав, що Гордон показав, що буде між Україною та Росією зовсім скоро.