Про шкоду і користь пива не один рік точаться запеклі суперечки: хтось упевнений, що пивні дріжджі корисні для організму, а хтось наполягає: алкоголь шкідливий у будь-якому вигляді. Але те, що зробила 22-річна студентка наукового факультету сінгапурського Нацуніверситету, дещо перевернуло свідомість: дівчина винайшла рецепт кислого пива, яке покращує імунітет і піклується про тих, у кого непереносимість лактози.
Новий напій збагачений прибіотиками, які нейтралізують віруси і токсини, а також підтримують людський імунітет на високому рівні. Ідея рецепта прийшла Алсін Чан після довгих роздумів про те, що більшість напоїв-прибіотиків - це молочні продукти, тобто, люди, які не переносять лактозу або білок, можуть відмовлятися від їх вживання. Про це пише видання The Straits Times.
Четвертокурсниця зізнається, що процес приготування корисного пива доволі складний, оскільки в складі напою є хмелеві кислоти, які перешкоджають життю і зростанню корисних бактерій. Дівчина проводила численні експерименти з п'ятьма пріибіотичними штамами і спробувала удачу з Lactobacillus paracasei.
Коли буде готовий остаточний варіант, у 10 мілілітрів напою міститиметься мільярд прибіотиків, а відсоток алкоголю дорівнюватиме 3,5%. Сам процес приготування такого пива займає не менше місяця, але Чан впевнена, що воно того варте. Дівчина разом зі своїм науковим керівником збираються запатентувати свій винахід.
Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що в Україні знову подорожчають алкогольні напої.