Вчені інституту США зуміли перетворити кукурудзу в м'ясний продукт. Самі ж експерти впевнені у важливості відкриття, оскільки саме воно здатне врятувати мільйони людей у світі, що розвивається, для яких кукурудза є основним продуктом, а також знизити витрати на корм для тварин.

“Ми поліпшили поживну цінність саме кукурудзи, оскільки вона є найбільш масовою продовольчою культурою, що виростає на Землі, - коментує один з авторів роботи Томас Лейстек. - і хоча більша частина кукурудзи використовується в якості корму для тварин, вона здатна врятувати від голодування цілі країни, що розвиваються".

Сьогодні сільське господарство витрачає мільярди, додаючи синтетичний метіонін в кукурудзяне зерно, прискорюючи ріст тварин. Але сам керівник проекту, професор Йоахім Мессінг впевнений, що їх відкриття дозволить заощадити фермерам величезну кількість грошей завдяки запровадженому в саму ДНУ кукурудзи метіоніну.

Популярні новини зараз

І до жінок дісталися: в ЗСУ терміново звернулися до українок

Гороскоп на тиждень 1-7 червня для всіх знаків Зодіаку: Близнят розриває, Діви метушаться, а Козорогам краще бути одним

Соціальна допомога перетвориться на борг: отримувачів субсидії змусять повернути гроші

Літо розпочнеться з "сюрпризів": у частини українців зросте одна з платіжок за комуналку

Показати ще

Вчені провели кілька експериментів, кормивши генетично модифікованою кукурудзою курчат. Результати підтвердили збільшення харчової цінності рослини. Вони вважають, що технологія може бути розгорнута протягом декількох років.

“Трансген, який ми розробили, може бути легко доданий в комерційні сорти кукурудзи, - повідомив професор Лейстек.- Головною перешкодою буде законодавство, тому що це трансгенна технологія, властивості якої на організм людини ще не до кінця вивчені.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що водна аномалія спантеличила вчених.