Новий алкогольний напій створений в Сінгапурі, в його основу лягла сироватка, яка залишається від виробництва сиру тофу.

Напій назвали sachi, що можна перевести як "блаженство", "щастя". Його розробкою займався Національний університет Сінгапуру.

За словами вчених, процес займає три тижні, включаючи виробництво соєвого молока - основи сиру тофу - і відділення сироватки, до якої потім додають цукор і кислоту. Міцність нового напою не уточнюється.

Sachi описується як напій з фруктовим смаком, який, за словами вчених, нагадує саке. Сироватка від тофу зарахована до необроблених відходів і, скидається у воду, забруднює навколишнє середовище.

Популярні новини зараз

Чи можна взяти паперову довідку в ТЦК про відстрочку, якщо її було оформлено в "Резерв+"

Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку

Українцям можуть припинити соціальні виплати: кому треба поквапитись за новими правилами

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Раніше ми повідомляли про те, що пиво відправлять у космос. Пивовари компанії Anheuser-Busch відправлять свій ячмінь на борт МКС для подальшого проведення експериментів. В майбутньому, цю пивоварня фірма планує вирощувати ячмінь на Марсі. Далі з цього зерна буде проводитися марочне пиво Budweiser.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що археологи виявили загублене місто.