Фахівці і вчені всього світу закликають населення звернути увагу на своє здоров'я і стежити за тим, що вони вживають. Рак просто косить людство. А виною цьому, в тому числі їжа.

Дослідники з Великобританії склали добірку продуктів, які підвищують ризик виникнення раку.

Так, червоне перероблене м'ясо (наприклад, ковбаса і шинка) здатні викликати онкологічні захворювання кишечника та шлунка, пише видання Which?.

Це пов'язано з високим вмістом нітратів, які додаються в такі вироби. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, лише 50 г обробленого м'яса (2 скибочки бекону) в день збільшують ризик розвитку раку кишечника на 18%.

Популярні новини зараз

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Показати ще

Також встановлено опосередкований зв'язок між вживанням цукру і онкологією. Сам по собі він не здатен викликати її, однак надмірне вживання солодкого призводить до зайвої ваги, що, в свою чергу, сприяє раку.

Відзначається також, що наука не підтвердила зв'язок між вживанням продуктів з пестицидами і захворюваннями.

Їх, а також штучні підсолоджувачі і харчові добавки перевіряють перед додаванням в напої та їжу.

А ось люди, які працюють з пестицидами, наприклад, на фермерських та промислових підприємствах, і справді ризикують захворіти.

Відзначається також, що ефективність продуктів, які нібито можуть застерегти виникнення ракових захворювань, залишається недоведеною.

Так, куркума, зелений чай, чорниця, гранат, і жирна риба є здоровим доповненням до раціону, однак вони навряд чи зможуть уберегти від онкології.

"Щоб знизити ризик розвитку раку, вам краще їсти багато різних фруктів і овочів, збільшуючи споживання клітковини, зберігаючи здорову вагу і не курити", ― зазначили у виданні.

Нагадаємо, в Україні у виробництві молочних продуктів широко використовується пальмова олія, що в Європі додають лише в технічні масла та лаки (доведено, що постійне його вживання викликає рак.

Це твердження користувача Олексія Шенгенської викликало дискусію в Facebook. Користувачі відзначають, що за кордоном цей інгредієнт також використовується у виробництві продуктів, однак, у такому випадку інформують покупця про його наявність.Крім того, його кількість жорстко регулюється.

"В Італії навіть у печеньки кладуть. Ті, які без пальми, стоять в три рази дорожче, звідси популярність", - пишуть в коментарях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідження показало, що хімікат, який негативно впливає на гормональну систему все ще міститься в 40% консервованої їжі.