У Мережі з'явилася інформація про те, що зовнішність Ісуса Христа значно відрізнялася від того образу, який зазвичай зображується на іконах. Група британських учених вважає, що шкіра Ісуса була смаглявою, а волосся – темним, кучерявим і коротким. Про це повідомляють ЗМІ.

Професор Королівського коледжу Лондона Джоан Тейлор у своїй книзі What Did Jesus Look Like? поставила під сумнів загальноприйняті уявлення про зовнішність Ісуса.

Прийнято вважати, що Ісус був високим, худорлявим чоловіком із бородою і довгим волоссям, світлою шкірою і тонкими рисами обличчя.

На думку Тейлор, зріст Ісуса становив близько 170 см, тобто був середнім для чоловіків тих часів. Шкіра Ісуса була смаглявою, волосся – темним і кучерявим.

Також є підстави вважати, що Христос не носив довге волосся, так як в античні та біблійні часи люди стриглися коротко з міркувань гігієни, щоб запобігти появі вошей.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

"Ісус був добре фізично розвинений, оскільки багато працював. Не варто представляти його так, як ніби він був людиною, що веде дозвільний спосіб життя", – говорить Тейлор.

Фото Ісуса

Нагадаємо, надсекретні проекти, сотні вкрадених, вивезених, захованих у підземеллях експонатів завжди були частиною загадкової і місцями надто неймовірної історії існування Третього рейху. Але серед найбожевільніших і страшних ідей виділялася одна - власна релігія фашистів, якій день і ніч марив Рейхсфюрер СС, земляк Гітлера і реалізатор його планів, Генріх Гіммлер.

Крім того, ще з давніх часів людські розуми розбурхують питання світобудови і ролі божества в житті людства.

Релігія бере свої корені з далеких міфів перших цивілізацій і людству довелося пройти тривалий релігійний шлях перш ніж прийти до теологічної основи релігій, які поклоняються єдиному богу (Християнство, Іудаїзм, Іслам). Головною книгою Християнства є Біблія, але хто написав біблію? Скільки редакцій пройшов текст Біблії?

Дивіться сюжет про релігію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", по Києву блукає один із орків "Хоббіта".