У США вчені зробили несподіване відкриття: виявляється, регулярне вживання в їжу оливкової олії істотно знижує ризик розвитку у літніх людей хвороби Альцгеймера.

Про це повідомляє видання Hronika.info. Як виявилося, оливкова олія різко знижує ймовірність захворювання деменцією завдяки свій здатності примушувати людський мозок забувати непотрібні спогади.

Пам'ять в цьому процесі проходить очищення. Завдяки цій властивості оливкогового масла, здатність людського мозку запам'ятовувати нові відомості посилюється. Це особливо важливо для літніх людей, яким стає важко запам'ятати що-небудь нове.

Керівник наукової групи, яка зробила це відкриття - професор Доменіко Пратико з пенсільванського університету Темпл. Він підкреслив: "Ми виявили, що оливкова олія зменшує запалення мозку, але найголовніше – воно активує процес, відомий як аутофагия. Завдяки активації аутофагії зберігалася пам'ять і синаптична цілісність, а патологічні ефекти у тварин, в іншому випадку призначалися для розвитку хвороби Альцгеймера, були значно зменшені. Це дуже важливе відкриття, оскільки ми підозрюємо, що зменшення аутофагії знаменує початок хвороби Альцгеймера".

Популярні новини зараз

Стара проводка - нова напруга: чи витримає побутова техніка перехід на 230 В

Гороскоп на сьогодні, 13 травня: ризик блюзнюків та дратування скорпіонів

Дві пенсії одразу: пенсіонерам виплатять у травні гарні бонуси

Ухилянтам не залишать нічого: заберуть гроші, авто та житло

Показати ще

Більш детально про властивості оливкової олії: відео

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа" нещодавнє відкриття археологів дозволило встановити, що протезування кінцівок застосовувалося людьми, щонайменше, з сьомого століття нашэй ери. Саме такий вік у знахідки, зробленої під час розкопок лангобардського некррополя.

В ході археологічних досліджень був виявлений чоловічий скелет. Він при житті позбувся кисті і передпліччя правої руки в результаті травми. На місце відсутньої кінцівки був встановлений довгий ніж.