Багато років тривають різні суперечки про те, чи є життя на Марсі. Багато вчених навіть прогнозували, що планета може стати другою Землею і у людей буде можливість там жити. У багаторічних суперечках, мабуть, поставлена остаточна крапка.

Марс

Дослідники заявили, що знайдені ними можливі ознаки життя на Червоній планеті.

Так, фахівці уважно вивчили знімки з Марса і виявили на них цікаві кам'яні утворення, які, за словами експертів, схожі на макарони. Їх, ці утворення, вони і планують перевірити на існування бактерій, повідомляє видання Politeka.

Суть в тому, що приблизно такі ж кам'яні "макарони" є і на Землі, а тут їх викликає бактерія Sulfurihydrogenibium yellowstonense.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

На користь того, що ця бактерія може "плодитися" на Марсі говорить те, що вона належить до лінії, яка еволюціонувала до того, як в атмосфері нашої планети почав з'являтися кисень.

Відомо, що бактерія може вижити в окропі, нормально переносить ультрафіолетове світло і може перебувати у місцевості з низьким вмістом кисню.

Бактерія каталізує утворення кристалічних гірських порід, які виглядають як шари макаронних виробів.

У проточній воді бактерії дуже чіпляються один за одного і тримаються з усіх сил, створюючи таким чином міцні нитки, які виглядає як розвіваються прапори.

Бактерії можна побачити не тільки через мікроскопом, але і неозброєним оком, а "макаронинами" їх називають, тому що зовні вони схожі на пасту фетуччіні.

Вчені сподіваються виявити бактерії-"макарони" на Марсі, що стане доказом того, що там є життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Марсі виявили таємничу гробницю. Експерт упевнений, що в двох метрової гробниці з кришкою покоїться тіло короля прибульців.

Також, "Знай.uа" писав, таємнича знахідка на Червоній планеті перевернула історію. Стародавній Єгипет був останнім місцем перебування марсіан на нашій планеті.