Багато років тривають різні суперечки про те, чи є життя на Марсі. Багато вчених навіть прогнозували, що планета може стати другою Землею і у людей буде можливість там жити. У багаторічних суперечках, мабуть, поставлена остаточна крапка.

Марс

Дослідники заявили, що знайдені ними можливі ознаки життя на Червоній планеті.

Так, фахівці уважно вивчили знімки з Марса і виявили на них цікаві кам'яні утворення, які, за словами експертів, схожі на макарони. Їх, ці утворення, вони і планують перевірити на існування бактерій, повідомляє видання Politeka.

Суть в тому, що приблизно такі ж кам'яні "макарони" є і на Землі, а тут їх викликає бактерія Sulfurihydrogenibium yellowstonense.

Популярні новини зараз

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

На користь того, що ця бактерія може "плодитися" на Марсі говорить те, що вона належить до лінії, яка еволюціонувала до того, як в атмосфері нашої планети почав з'являтися кисень.

Відомо, що бактерія може вижити в окропі, нормально переносить ультрафіолетове світло і може перебувати у місцевості з низьким вмістом кисню.

Бактерія каталізує утворення кристалічних гірських порід, які виглядають як шари макаронних виробів.

У проточній воді бактерії дуже чіпляються один за одного і тримаються з усіх сил, створюючи таким чином міцні нитки, які виглядає як розвіваються прапори.

Бактерії можна побачити не тільки через мікроскопом, але і неозброєним оком, а "макаронинами" їх називають, тому що зовні вони схожі на пасту фетуччіні.

Вчені сподіваються виявити бактерії-"макарони" на Марсі, що стане доказом того, що там є життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на Марсі виявили таємничу гробницю. Експерт упевнений, що в двох метрової гробниці з кришкою покоїться тіло короля прибульців.

Також, "Знай.uа" писав, таємнича знахідка на Червоній планеті перевернула історію. Стародавній Єгипет був останнім місцем перебування марсіан на нашій планеті.