Синдромом емоційного вигоряння трапляється через невміння керувати власними ресурсами. Про це розповіла психолог центру дитячого та сімейного розвитку Оксана Негода на лекції "Як бути ресурсними батьками" в Черкасах, пише НовостиЮ.

Корисні поради, як відновити внутрішні сили

  • Виділяйте важливі та другорядні речі в житті. Важливо знаходити можливості для усамітнення, де тиша і спокій допоможуть повернути організм до рівноваги. Можна спробувати практикувати віпасану — це один із видів медитації, коли людина бере на себе обмеження у спілкуванні.
  • Більше гуляйте на природі. Це заспокоює і врівноважує.

  • Поєднайте життя з водою. Різні види гігієнічних процедур виконують різні завдання: душ — очищає, ванна — розслабляє. Прохолодна вода бадьорить, додає енергії, а тепла заспокоює.
  • Дотримуйтеся режиму сну і спробуйте прокидатися раніше. Корисний сон з 21:00 до 00:00. Люди, які прокидаються в 5:00-6:00 і наповнюють ці години корисними справами, мислять позитивно і більше відчувають життя.
  • Складіть власний режим і спосіб харчування, який буде задовольняти. Все залежить від світогляду і переваг. Одним людям важливі цикли лікувального голодування або розвантажувальні дні, іншим — раціон наповнений протеїнами, вітамінами та амінокислотами. Незаперечним є факт, що найбільший енергетичний вид їжі — це овочі та фрукти.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще
  • Вчасно перемикайте активність. Багатогодинне сидіння за однією діяльністю не приносить якісних результатів. Один з цікавих способів управління часом — метод Pomodoro. Робота розбивається на 25-хвилинні інтервали, а між ними короткі перерви для відпочинку 3-5 хв. Після чотирьох інтервалів роблять довгу перерву в 15-30 хв.

  • Підберіть індивідуальні фізичні навантаження і вид спорту. Не варто сліпо слідувати моді.

  • Спілкуйтеся з людьми, які подобаються. Ви повинні відчувати підтримку, віру в себе. Спілкування допоможе з виробленням власних ідей та дій. Від токсичних людей краще дистанціюватися.

  • Невичерпним джерелом енергії є творчість і улюблені справи. Важливо шукати «своє». Іноді допомагає поринути у спогади дитинства і знайти, ніж подобалося займатися тоді.
  • Робіть генеральне прибирання. Зайві або непотрібні речі в будинку забирають нашу енергію.

Нагадаємо, існують страшні хвороби, які переслідують людство з найдавніших часів.

Як повідомляв портал Знай.uа WhatsApp з'явилася інтерактивна гра для неповнолітніх Момо (Momo), яку фахівці порівнюють з суїцидальної грою "Синій кіт".

Також портал Знай.uа писав, що у Києві на Хрещатику неповнолітня киянка порізала собі вени.