Палеонтологи в Кенії заявили про те, що знайшли гігантського предка сучасних львів. Він жив в африканській савані 23 мільйони років тому.

Команді вчених вдалося знайти залишки величезного левоподобного звіра, якого охрестили Simbakubwa kutokaafrika, що в перекладі з суахілі означає "великий африканський лев". Про це повідомляє The Journal of Vertebrate Paleontology.

Дослідники виявили нижню щелепу, зуби і кістки давнього звіра. Він мав масивні ікла і важив до 1,5 тисячі кілограм. Вчені припускають, що розмірами він міг навіть перевершувати полярного ведмедя.

"Звертаючи увагу на масивні зуби, симбакубва представляв собою великого хижака, значно більше сучасного лева і, ймовірно, більшого полярного ведмедя", - зазначив член команди палеонтологів Метью Борс з університету Огайо.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

"Великий африканський лев" жив на території сучасної Кенії в епоху міоцену, яка вважається ключовим періодом еволюції м'ясоїдних ссавців. Його останки вчені знайшли ще кілька десятиліть тому, однак до нинішнього часу вважалося, що вони належать іншій тварині.

Раніше повідомлялося, що неподалік від китайського міста Куньмін провінції Юньнань археологи виявили останки таємничого стародавнього істоти. Цей артефакт привернув увагу науковців після того, як стало відомо, що йому приблизно 500 мільйонів років. Воно живилося з 18 допомогою щупалець. Знайдене істота порівнювали з міфічним Ктулху або Сарлакком з відомої серії фільмів "Зоряні війни".

Експерти почали обговорювати природу і родичів цього створення. Один з конспірологів вважає, що воно може бути предком людини.

Нагадаємо, вчені виявили незвичайну ящірку.

Як повідомляв Знай. ua, вчені відтворили зовнішній вигляд першого друга людини.

Знай. ua писав, що виявлені останки древнього предка людини з 18 щупальцями.