У Малайзії група дослідників натрапила на неймовірний вид ящірок. У дикій природі даний феномен не є традиційним, тварина має дивовижні блакитні очі. Рептилія зачаровує своєю красою і не схожістю на інші види плазунів.

До речі, як розповідають фахівці, яскраві блакитні очі зустрічаються лише у самців цього виду, в той час як у самок звичайна коричнева райдужна оболонка.

Як відзначають вчені, серед представників земної фауни подібне явище практично не зустрічається.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Ця вражаюча ящірка мешкає в Малайзії, на Борнео, включаючи острови Натуна і на Суматрі.

Ящірка, знайдена у Таман Негара, національному парку, на Малайському півострові, належить до виду Gonocephalus liogaster. Gonocephalus або як ще їх називають Лісові дракони рід ящірок з родини агамових, що мешкає в Південно-Східній Азії. Як й інші види Gonocephalus, він зустрічається частіше поруч з лісовими струмками.

Мешкають вони у лісових масивах, насадження яких відносяться до стародавніх, їх вік перевищує 130 млн років. Вказану ділянку разом з густими тропіками Дейтри в Австралії зоологи вважають унікальним, в них живуть ящірки досліджуваного виду.

Тварини мають великі і широкі голови. Характерною особливістю є трикутна форма голови, що відбилося на їх назві. На спині розміщені довгі й гострі гребені, тіло покриває міцна луска. Загальний розмір представників роду коливається від 30 до 60 см

Також мають горлову сумку, яка розтягується при агресії. В забарвленні переважає поєднання зеленого, жовтого і коричневого кольорів, змішаних в різних пропорціях, на шкірі добре видно візерунок з плям неправильної форми. Забарвлення може змінюватися в залежності від стану тварини. Існують великі відмінності в кольорі залежно від віку і статі. Харчуються комахами.

Нагадаємо, в Австралії вчені виявили велетенську ящірку з двома головами. На офіційній сторінці Австралійського парку рептилій в Facebook повідомили, що зазвичай тварини з подібними мутаціями не виживають в природі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли про п'ять найдавніших істот на Землі, які вважалися вимерлими.

Також "Знай.uа" писав, дослідники натрапили на дивну змію, невідому науці. Як відзначають вчені, ці змії мають цікаву особливість атакувати свого супротивника, не відкриваючи рота.