Рідкісну істоту з неймовірною довжиною, майже два з половиною метри, виявили на узбережжі Південної Австралії. Гігантську сонячну рибу знайшли місцеві рибалки в 25 км на схід від гирла річки Мюррей, повідомляє Daily Mail.

В це складно повірити, адже знайдена на пляжі особина сягала близько 2,5 м в довжину. Але, як зазначають фахівці, це ще не найбільший представник виду. Зазвичай сонячні риби можуть виростати до 3 м в довжину і до 4 м у висоту, а важити до 2,5 тонн.

Один з рибалок розповів, що побачивши рибу, чоловіки спочатку подумали, що це дерево.

Фото з істотою, яке потрапило у соцмережу, більшість користувачів сприйняло як фейк. Адже складно повірити в існування таких гігантів. Здається, що ця риба припливла до нас прямо з Льодовикового періоду.

Популярні новини зараз

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Однак, турбує причина загибелі риби-гіганта. Як повідомляють експерти, вона могла загинути через поліетиленові пакети. І знову через дії людства страждають тварини.

"Вони часто їдять поліетиленові пакети, думаючи, що це медузи. Від цього можуть померти", - припустив співробітник Південно-Австралійського музею Ральф Фостер.

Представників цього виду зустрічають в основному в тропічних водах і часто плутають з акулами через схожі плавники.

Сонячна риба вважається делікатесом в деяких частинах Азії, включаючи Японію, Корею і Тайвань.

Сам по собі вид сонячних риб не особливо рідкісний, але їх важко вивчати, оскільки живуть вони в тих частинах океану, де люди практично не бувають. Вони мають здатність занурюватися на сотні метрів, щоб знайти собі їжу. А піднімаються на поверхню, лише щоб погрітися на сонці, звідси їх назва.

Нагадаємо, південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони. Чоловік буквально потрапив у пащу величезного кита під час документальних зйомок про великий гон сардин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені намагаються розібратися, як мертва туша десятиметрового горбатого кита потрапила у джунглі Амазонки.

Також "Знай.uа" писав, на каліфорнійському узбережжі виявили рідкісний різновид гігантської місяць-риби. Морські біологи спантеличені, так як представники загону иглобрюхообразних мешкають в південній півкулі.