Вчені з США та Австралії заявили, що знайшли на Місяці метеорит, який потрапив туди з Землі. Мінерал з супутника нашої плане виявили, в ході місії космічного апарату "Апполлон-14".

Місія апарату "Апполлон-14" завершилася зовсім нещодавно. Тоді вченим вдалося доставити з Місяця частинки циркону і кварцу. Ці мінерали не властиві для супутника Землі. Цілком ймовірно, що вони є земними. Дослідники також виявили, що камінь, який вони знайшли, з'явився в умовах дуже схожих на ті, які є на нашій планеті. Це було з'ясовано по окисленим частинкам речовини, які виявилися на камені.

Після цього дослідження вчені дійшли висновку, що приблизно 4 мільярди років тому на планету Земля прибув досить великий метеорит. Він викликав розкол земної породи. В результаті цього розколу від планети відколовся невеликий шматочок, який відправився в сторону Місяця і надалі успішно впав на неї. Така теорія має місце бути, адже в ті часи відстань між планетою і Місяцем було в кілька разів менше, ніж зараз.

Вчені не впевнені на всі 100% у своїй заяві, але як ще пояснити те, що знайдений на Місяці метеоритний камінь має структуру дуже схожу на земну? Чи можливо те, що на Місяці раніше була така ж життя, як зараз на Землі?

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Щоб це перевірити потрібно знову відправити апарат на Місяць, щоб він доставив нові зразки грунту. Ці зразки будуть також вивчені і вже після цього візьметься остаточне рішення про походження каменю. Є ще одна теорія про те, що Місяць з'явився через зіткнення Землі і Марса. В результаті цього протистояння від Землі відірвався шматочок і впав на Місяць. Поки що складно сказати напевно, чому це сталося, тому залишається тільки будувати теорії.

Раніше "Знай.uа" писав: реальний монстр з космосу мчить Землі, почали переживати навіть скептики. Астероїд 2018ХВ4 може знищити людство.

Читайте також: гігантський астероїд несеться до Землі на шаленій швидкості. Рівень загрози шокував експертів.

Нагадаємо: гуманоїди з Нібіру надіслали землянам страшне попередження. Людство буде знищене за лічені години.