Деякі ознаки організмів зберігаються навіть після того, як орган перестав виконувати відведену йому функцію. Вчені назвали шість таких рудиментів.
Про це повідомляє УНІАН.

Palmaris longus - мускул на зап'ясті. Приблизно у 18% людей його зовсім немає, але це абсолютно ні на що не впливає. Цей м'яз присутній у приматів, які живуть в лісі і потрібен, щоб лазити по деревах
Горбок Дарвіна знаходиться на верхній частині вуха. У більшості людей ці м'язи не працюють, але деякі досі можуть використовувати їх, щоб ворушити вухами. Такі м'язи, як і раніше, використовуються багатьма тваринами для виявлення хижаків.
Куприк - найбільш очевидний еволюційний пережиток, нагадування про втрачені хвости.
Plica semilunaris - третя повіка, маленька рожева подушечка у внутрішньому куті ока. Його все ще можна побачити в тваринному світі, наприклад, у птахів і кішок.

The piloerection - "мурашки". Рефлекс пілоерекція - древній спосіб або виглядати більше, ніж ви є насправді, або запобігати втраті тепла, коли холодно.
Palmar grasp reflex - хапальний рефлекс. Спостерігається, коли діти міцно стискають палець дорослого. Він, як і раніше, потрібен дитинчатам приматів.
У різних людей спостерігаються різні рудиментарні особливості. "Еволюційні пережитки" варіюються в залежності від регіонів світу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зірки рассказали як можна схуднути на розмір всього за тиждень. У багатьох з них, особливо у тих знаменитостей, які схильні до повноти, є свої секрети збереження стрункості і швидкого схуднення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти развенчались головні міфи про здоровий спосіб життя.

Кожен хоче бути красивим і здоровим, тому здоровий спосіб життя стає нормою. Щоденні тренування, біг вранці, відмова від цукру та інших вуглеводів та інші подібні поради ми чуємо кожен день.

"Знай.uа" писав, що дієтолог Світлана Ніколаєнко розвінчала міф про необхідність їсти суп.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще