Американські вчені з Університету Майамі провели масштабне дослідження, в результаті якого зробили висновки, що у любителів татуювань відзначається більша кількість проблем з психікою, і більше число сексуальних партнерів. Про це повідомляє Хвиля.

Автори дослідження вважають, що зібрана ними інформація допоможе дерматологам та лікарям-професіоналам бути більш наполегливими при опитуванні пацієнтів, у яких вони виявлять татуювання на шкірі.

А все тому, що вони більш схильні брати участі в так званій ризикованій поведінці, яка включає куріння, зловживання алкогольними напоями, а також ризикований секс з випадковими людьми.

До всього іншого, у тих, хто любить прикрашати своє тіло татуюваннями, фіксується і більше проблем зі сном.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Результати нового дослідження спираються на спостереженні більш ніж за 2 000 людьми, які проживають у США. Всіх опитували про те, чи є у них татуювання, ставили питання про здоров'я, проблеми з психікою або порушення сну.

Також дослідники з'ясовували, наскільки активно люди втягують себе у різні види ризикованої поведінки, питаючи і про кількість сексуальних партнерів.

Варто відзначити, що ще якийсь час тому назад татуювання вважалися ознакою приналежності до тюремної субкультури, проте сьогодні їх популярність у світі досягла астрономічних розмірів.

Кінозірки, знамениті футболісти, музиканти і навіть бізнесмени активно наносять на тіло татуювання, а в цьому їх копіюють підлітки і молоді люди.

Американські соціологи нещодавно з'ясували цікаву статистику, що вже 40% людей у віці від 18 до 29 років мають хоча б одне татуювання. У половини з цієї групи два і більше татуювань, а у 18% — 6.

Проте і раніше дослідники приходили до висновку про те, що татуювання можуть сигналізувати про те, що підлітки втягують себе у дуже ризиковану поведінку.

Нагадаємо, чоловік вирішив зробити татуювання. Ламаною російською він попросив набити йому "корабель застряг в морозиво порі" на всю спину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Луїза Фернанда з центральної Колумбії захворіла після того, як через татуювання в її організм потрапила інфекція.

Також "Знай.uа" писав, 67-річний чоловік зробив татуювання на всьому тілі.