Казахстанський учений Кайрат Закірьянов заявив про те, що Ісус Христос був ... казахом, про що повідомляє видання Резонанс.kz.

Примітно, що жоден учений його незвичайну точку зору не спростував.

Як повідомляється, Закірьянов вивів формулу понять kz-постулат і kz-фактор. Довести наявність kz-фактора необхідно для того, щоб встановити етнічну приналежність. Даний фактор демонструє, що на той момент територію завоювали кочові племена. Відповідно до теорії вченого, особистість, яка народилася на цій території, відноситься до тюрків і правлячого верхнього класа.

Закірьянов порахував, що Христос був казахом з одного з родів - албан, дулат, суан або ботпай, а не євреєм. Учений не зупинився на досягнутому і продовжив розмірковувати ще далі - він переконаний, що всі релігії сягають корінням в Деш-і-Кипчак, а християнство також придумали не євреї і не слов'яни. Жителі розносили їх по різних країнах вже після цього.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Крім цього, Закірьянов підкреслив, що мешканці степу також завоювали і Грецію, якої стали правити, а місцеве населення слугувало їм.

Вчений до всього іншого вважає, що Російська імперія також була підкорена казахами, які згодом увійшли до її складу, після чого віддали монголам свою славу. Однак тут же стверджується, що Чингізхан був казахом і зовсім не наполовину, а не мав ніяких інших коренів. Такі ж твердження вчений зробив і щодо Конфуція і Македонського.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що питання гендерної рівності стосується не тільки справедливості в суспільстві, але також і турботи про здоров'я. Як заявили фахівці, сексизм негативно позначається на психіці і фізичному стані жіночої половини людства.

Як повідомляв портал "Знай.ua": кава є улюбленим напоєм безлічі людей, при цьому в даний час в світі налічується 124 його різновиди. Однак при цьому 60% з них знаходяться під загрозою зникнення.

Також "Знай.ua" писав, що проведене в Китаї дослідження показало, що вживання продуктів, які багаті омега-3-поліненасиченими жирними кислотами, знижує ризик ранньої смерті і сприяє оздоровленню організму.